“geen nieuws”

Modder Ik schrijf bijna dagelijks een blogpost, maar soms zijn er van die dagen dat het er niet van komt. Dat is meestal niet eens zo zeer omdat het af en toe gewoon best wel druk is. Maar zeker ook omdat er soms gewoon “geen nieuws” is. Tenminste geen nieuws waarover ik dan hier wil schrijven.

Ik moest er eigenlijk nogal om lachen toen ik zojuist constateerde dat het kwart over 11 is, de dag dus bijna voorbij en ik had geen enkel bericht gelezen vandaag waarvan ik dacht “daar ga ik over bloggen”. Want “geen nieuws” klinkt zo alsof het een saaie dag geweest is.
Terwijl we vanmiddag met familie gezellig Sinterklaas gevierd hebben (inclusief een aantal stuiterende kinderen) en ik, als ik mijn ogen dicht doe, weer het parkoers voorbij zie komen dat ik vanochtend gefietst heb tijdens de 20e Gouden Helmveldtoertocht in Neerkant en omstreken. Berg op, berg af, bocht link, bocht rechts, door modder, door het bos, zand, stukjes op de weg, over takken, stukken waar je nauwelijks vooruit kwam en stukken die lekker vlot gingen.

Het was mijn 6e rit met mijn Ridley Blast 29er en ik moet zeggen dat het een ideale manier is om heel veel andere zaken uit je hoofd te krijgen. Want aan veel andere dingen denken kan ik echt niet tijdens zo’n rit. Heel anders dan bij een tocht op de racefiets waar je vaak voldoende tijd hebt om juist wél zaken door te denken.

Het is wel maar goed dat ik de schoenen die ik aan had (zie hierboven de foto) daarna niet nodig had om klaar te zetten voor Sinterklaas. Dat zou de goedheiligman toch niet zo op prijs gesteld hebben lijkt me.

Maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik concludeer dat het eigenlijk wel lekker is, zo’n dagje “geen nieuws”. 🙂

(hoe mijn fiets er na die tocht uit zag, kun je hier bekijken)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem Karssenberg
11 jaren geleden

Ga je niet ver door zelfs op je nummerbord een ReTweet te zetten?

Patrick de Vos
Patrick de Vos
11 jaren geleden

De tijd dat je tijdens een rit op je racefiets ook aan niks anders kan denken komt ook nog wel………