Getest: i-gotU GT-800

 Gepubliceerd door om 19:07  Algemeen
okt 022011
 

i-gotU GT-800 Hij was afgelopen week nog bij iBood in de aanbieding, maar toen had ik hem al besteld: de i-gotU GT-800 GPS tracker. Ik betaalde er daarom ‘gewoon’ €90,- incl. BTW en verzendkosten voor. Er is ook een iets duurde “Pro” model, maar omdat ik niet echt positieve verhalen gehoord had over de extra hoogtemeter en compas die je dan krijgt (nu meet hij ook hoogte op basis van de GPS) vond ik dat het geld niet waard.

Waarom nu een tracker aanschaffen, terwijl ik op de Gazelle Vuelta tot tevredenheid gebruik maak van mijn iPhone in combinatie met MotionX GPS? Nou, eigenlijk ter voorbereiding op de de komst van de Ridley Blast 29er (ik krijg hem de eerste week van November). Want hoewel ik daar natuurlijk ook een waterdichte houder voor mijn iPhone op zou kunnen monteren, zie ik dat toch wat minder zitten. Met de Ridley verwacht ik toch wat ruwere routes af te leggen en de houder beschermt mijn iPhone weliswaar tegen invloeden van buiten af, maar wat minder tegen schokken. Daar komt bij dat ik met de Vuelta veel lange routes fiets waarbij ik de iPhone ook gebruik om de weg te vinden. Met de Ridley verwacht ik vaker uitgepijlde routes in het bos te kunnen volgen. Daar heb ik ook wat minder aan het plannen van een route via Cloudmade.com zoals ik nu doe.

Ik wilde echter hoe dan ook wél in staat zijn om mijn afgelegde routes vast te leggen. Op de Ridley komt een ‘gewone’ snelheidsmeter voor snelheid, afstand, gemiddelde snelheid, maar voor de GPS-coördinaten was ik op zoek naar wat anders. Het werd deze i-gotU GT-800. Ik heb hem afgelopen week een paar keer getest, nog niet op de Ridley, maar voldoende voor wat conclusies.
Lees verder….