jun 242011
 

http://youtu.be/B5G_CkPfDOU

Ik zou zeggen: kijk er naar voordat de video weer weg is. Skype had blijkbaar bovenstaand filmpje op YouTube gezet, later als “private” weer onzichtbaar gemaakt, maar niet voordat iemand er een opname van gemaakt had (ik neem aan “gewoon gedownload”?). Razorianfly.com heeft dat filmpje weer opnieuw op YouTube gezet, maar als Skype bij hen aan de bel trekt neem ik aan dat het filmpje er zo weer vanaf is.
Maar goed, het ziet er allemaal netjes uit. Het werd ook wel hoog tijd. Want hoe leuk Apple zelf Facetime mag vinden, Skype is nog steeds dé standaard als het gaat om bellen en videoconferencen via internet voor gewone gebruikers. Het zou leuk zijn als Skype ook de mogelijkheid om met meerdere personen te videoconferencen aan de iPad versie toe te voegen.

Als Apple nou ook nog een beetje opschiet met die iPad 3….anders moet ik alsnog mijn iPad 1 vervangen zien te krijgen door een iPad 2…. 😉

p.s. The Next Web twijfelt aan de echtheid van de demo. Waarom? Omdat hij er te goed uit ziet:

The other factor that makes me really second-guess the authenticity of this is that the demo looks much more fine-tuned than what we typically see out of Skype. Not to mention the fact that the Skype for Mac UI is so incredibly bad that it doesn’t seem to make much sense that the iPad version would actually look this good.

Tja.

(getipt door mijnipad.net)

[update 25-6] Het bestaan is bevestigd (zie hieronder in de reacties) en CNET heeft foto’s van een versie die zij mochten testen. Verwachting is a.s. dinsdag.