mei 072011
 

Henk stelde een heel goede vraag bij mijn beschrijving van de Fujitsu ScanSnap S1500:

Ik heb nog een vraag die ik niet in je verslag tegenkwam. Ik maak voor mijn vrouw regelmatig scans voor haar administratie. Nu zijn daar zowel documenten bij die uit één A4-tje bestaan als documenten bij die uit meerdere pagina’s bestaan. De laatste moeten wel als één document worden gescand. Heeft het apparaat een instelling waarmee dat makkelijk kan: Een aantal documenten meteen na elkaar laten scannen en dat het apparaat dan weet dat dit ene vel een document is, en de volgende vier vellen het volgende document vormen. Dát is wat zo veel tijd kost als ik meerdere documenten scan op mijn HP Officejet 4500, die ook een sheetfeeder heeft. 

Het was tot dat moment inderdaad zo dat ik daar ook problemen mee had. Een arbeidsintensieve manier is om de setjes documenten één voor één te scannen. Dus in het geval van Henk eerste het document met 1 A4-tje en dan het document van meerder pagina’s en zo verder. Kun je je voorstellen hoeveel werk het dan is om 5 jaar aan salarisstrookjes te scannen? En hoe weinig je dan hebt aan die sheetfeeder? Inderdaad.

Gelukkig kun je dit heel goed oplossen met behulp van Adobe Acrobat. Let op, je hebt de volledige versie nodig, niet de Reader. Bij de Fujitsu ScanSnap S1500 wordt Adobe Acrobat 9 Standard bijgeleverd. Daar kan je het mee doen. Ik heb het zelf op Adobe Acrobat Pro X (daar zijn de screenshots van) en Adobe Acrobat Pro 9 getest en ook daar werkt het (lang leve de goedkope licenties via SURFspot.nl!).
De werkwijze is niet afhankelijk van de SnapScan, je kunt het in principe doen met elke scanner waar je een sheetfeeder op hebt zitten. Ook handig dus als je wél op het werk scant! Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Een papierloos thuiskantoor – Adobe Acrobat  Tags: , ,