mei 062011
 

Het is natuurlijk een vraag die ik vooraf had moeten stellen en beantwoorden, maar de meest voor de hand liggende vragen zijn niet altijd het gemakkelijkst te beantwoorden.
Dat geldt ook voor de vraag: “mag je eigenlijk wel alleen een digitale kopie bewaren van documenten?” of “is een contract nog rechtsgeldig als je alleen een digitale kopie hebt?”.

Laat ik beginnen met de disclaimer: ik ben geen jurist en dit is ook geen juridisch advies. Deze blogpost beschrijft dat wat ik tegen ben gekomen en voor waar aan neem!
Daar komt bij dat ik uit ga van een particulier. Voor ZZP’ers en ondernemers gelden andere (uitgebreidere) regels met betrekking tot het bewaren van documenten en andere informatie.
Lees verder….

Een papierloos thuiskantoor – Evernote

 Gepubliceerd door om 19:16  Tools
mei 062011
 

Evernote Naar aanleiding van mijn post van gisteren over het gebruik van de Fujitsu ScanSnap S1500 kreeg ik twee goede aanvullende vragen. De eerste was van Ilse, die wilde weten hoe de integratie met Evernote werkte. Nou was ik niet van plan geweest om Evernote te gebruiken in combinatie met de scanner, maar ik heb hem toch maar even geïnstalleerd om te zien hoe dat dan in zijn werk gaat.

Eigenlijk zegt de afbeelding hierboven bij het bericht het allemaal al. Na installatie van Evernote heb je de beschikking over een nieuwe bron voor je scans. Je kunt er dus voor kiezen om niet naar de SnapScan Organizer software te scannen, maar rechtstreeks naar Evernote. Scans verschijnen dan als nieuwe notities in Evernote. Je kunt dat ook als standaard actie koppelen aan de enige knop die de ScanSnap S1500 heeft. Dan komen standaard dus alle scans in Evernote.
Er zijn een paar verschillen en overeenkomsten ten opzichte van het gebruik van de SnapScan Organizer.
Lees verder….