mrt 252011
 

Afgelopen nacht was het dan zover: de iPad 2 zou via Apple.nl beschikbaar komen. Ik had verschillende tijdstippen gehoord. Eerst las ik ergens dat vanaf 1 uur de verkoop zou starten, op andere plekken las ik dat het pas om 2 uur zou zijn. Gisterenmiddag werd de pagina met de verschillende typen iPads al zichtbaar maar stond bij de levertijd nog dat die niet bekend was. Duidelijk was al vooraf dat dat waarschijnlijk niet lang levering binnen 24 uur zou zijn, in Australië en Nieuw Zeeland waren de levertijden al snel opgelopen naar 2-3 weken.

iPadinfo.nl en andere sites hadden de afgelopen paar dagen zicht proberen te krijgen op de plekken waar je vanmiddag vanaf 17:00 uur direct een iPad 2 kon kopen. Het lukte ze lang niet altijd om aantallen bevestigd te krijgen, vaak bleek wel al dat reserveren vooraf ook niet heel veel nut heeft gehad omdat de winkels gewoon te weinig exemplaren binnen gekregen hebben voor de vraag.
Ik heb vandaag geen tijd om voor 17:00 uur op een van die plekken in rij te gaan staan in de hoop er een te kunnen kopen. Ik zou er geen probleem mee gehad hebben als het een paar dagen zou duren voordat Apple mij een online besteld exemplaar zou kunnen sturen. Er vanuit gaande dat ze ook voor Nederland online voorraad gereserveerd hadden.
Lees verder….