feb 032011
 

Nu een aantal van mijn collega’s ook een iPad hebben, komt het nog vaker voor dat ik vragen krijg over bepaalde functionaliteit. Dat gaat meestal via de mail (omdat ik niet vaak op mijn plek in Eindhoven zit) en vaak is het het gemakkelijkste om even een screenshot te maken van de plek waar een bepaalde functionaliteit zit en die dan op de mail te gooien.

Het liefste gebruik ik dan pijlen en/of toelichting op de afbeelding om de plek en de werking duidelijker te maken. Tot nu toe moest ik dan eerst de screenshot maken op de iPad, die via Dropbox naar mijn PC overzetten, daar de wijzigingen doorvoeren (pijlen toevoegen) en dan mailen. Dat vond ik maar niks handig, maar ik kende geen applicatie waarmee ik die pijlen en info toe kon voegen. Dus vandaag toch maar via Twitter gevraagd en al snel kreeg ik via een tweetal tweets van Florina Blokland (#1 en #2) een tip/reactie inclusief voorbeeld. Het ging over Photogene for iPad. De applicatie is niet gratis, hij kost €2,99 en hij is het geld zeker waard.

Ik kan nu eenvoudig de screenshot die ik op de iPad gemaakt heb, openen in Photogene, daar kan ik naar wens pijlen en toelichting toevoegen. Daarna kan ik de afbeelding o.a. (lijstje is niet compleet) opslaan op de iPad, posten via Twitter, uploaden naar Flickr, uploaden via FTP, en direct mailen. Handig, precies wat ik nodig heb en niet kon vinden via Google. Twitter blijft een handige plek om te vertoeven. Dank je Florina!