jan 222011
 

Toen ik vanochtend XBMC op de iPad aan het uitproberen was (je hebt er een iPad / iPhone of Apple TV met jailbreak voor nodig!), lukte het me niet om contact te krijgen met mijn HDX1000. Toen ik aan het Googlen sloeg kwam ik er al snel achter dat er ook al een tijdje een XBMC Remote beschikbaar is (zoals dat voor VLC ook een tijd zo was). Met die remote, die wél gewoon op elke iPad of iPhone te installeren is, kun je een XBMC server vanaf je iPad besturen.

In bovenstaand filmpje zie je iemand die zijn iPad in een frame aan de muur heeft hangen en zo zijn XBMC server bestuurd. Eerst dacht ik “wat dom, je hangt je iPad toch niet vast aan de muur?”. Maar toen realiseerde ik me dat je op deze manier voor 499 euro en 2,39 euro software voor de remote een heel geavanceerde afstandsbediening aan de muur kon hangen. Eentje die weinig stroom verbruikt, nauwelijk warmte produceert, klein en compact is in te bouwen. Probeer dat maar eens met losse onderdelen of ultraportables voor elkaar te krijgen.
Het was ook de realisatie dat waar er blijkbaar heel wat mensen zaten te wachten op een complete installatie van XBMC server op de iPad (ik hoor niet bij die groep overigens), voor anderen ook de “beperkte” versie op de gesloten iOS omgeving al een enorme stap vooruit was. Toch niet zo gek dat Apple zo veel van deze apparaten weet te verkopen.

Ik heb XBMC er overigens weer vanaf gegooid. Ziet er heel mooi uit, maar mijn iPad is geen multimediaserver, daar heb ik andere apparaten voor.