Mailen met de printer van je oma

fax of life

H.P.’s engineers hit on the e-mail address as an easy, familiar way for people to send print jobs to the Web-ready printers. You can, for example, take a photo with a phone, e-mail it to your printer’s address and have the printout waiting for you at home. Or, you can share the printer’s e-mail address with family and friends. This means that someone can buy Grandma a Web-ready printer and have it pump out photos of the grandchildren without Grandma having to do much of anything. Except buy that pricey ink.

via GottaBeMobile.

Toen ik het las, moest ik meteen denken aan die cabaretier (weet alleen niet meer of het Freek of Youp was) die de draak stak met de kinderen die oma een fax kwamen brengen in het bejaardentehuis. Dan hoefden ze geen brieven meer te sturen. En het ging ook gemakkelijker dan bellen.
Veel oma’s van tegenwoordig kunnen dat overigens best zelf.

Hoe dan ook, de iPad laat zien dat er meer en meer apparaten komen waarbij het niet handig is om drivers voor elk van die apparaten te moeten schrijven/leveren. Zeker niet als er geen enkele kans is om die te laten installeren door de gebruikers. Als de intelligentie dan (ook) in de printer zit en je een bestand of verzameling bestanden er alleen maar naar hoeft toe te mailen dan lijkt me dat wel een oplossing. En niet alleen voor oma.

Omgekeerd kunnen de Océ printers die we hebben staan dat al lang. D.w.z. ik kan een stapeltje papier (enkelzijdig of dubbelzijdig) in de bak leggen en die dan in zijn geheel laten scannen naar een PDF-document dat naar mijn mail gestuurd wordt. Ook heel handig.