Android TV voor een prikkie


Het is zo’n apparaat waarvan je kunt verwachten dat het waarschijnlijk nooit echt op de markt gaat komen, maar het ziet er wel tof uit. Keenhigh Mediatech laat een enorm compact kastje zien met daarop Android 2.1. Het doet dienst als mediaplayer. Je sluit het aan op je TV en ziet dan het hele Android besturingssysteem. Je kunt er een externe USB-schijf op aansluiten met videobestanden, maar ook gewoon internetvideo bekijken. Zeker als ze hem updaten naar versie 2.2 met Flash-ondersteuning.

Er is ondersteuning voor een draadloos toetsenbord, ik neem aan dat je dan ook een muis kunt gebruiken (ik heb geen TV met touchscreen optie). Geen idee ook waarom het apparaat een 3G verbinding ondersteund (er zit ook een bekabelde internetaansluiting op) anders wellicht dan vanwege het feit dat ze daarmee voldoen aan de Google eisen.

Ze noemen een leverdatum over 2 maanden en een prijs van ongeveer $129. Voor die prijs wil ik er wel eentje. Maar zoals gezegd, het zou me erg verbazen als hij voorbij het concept stadium komt.

(getipt door ARMdevices.net)