Tweets embedden in je blogposts

Voor wie het gisteravond gemist heeft: artikel over Embeddable tweets is geupdate met info over twitter’s Blackbird Pie http://bit.ly/9qrNctless than a minute ago via web


Ik had de berichten her en der voorbij zien komen. Twitter zou een belangrijke nieuwe feature implementeren: je zou tweets eenvoudig kunnen embedden in berichten, zoals een blogpost.
Nou, het is er dan inmiddels, Erik van Roekel verwees via Twitter naar dit bericht bij Marketingfacts.

Het idee is simpel: je plakt de URL van een tweet in deze pagina en krijgt dan een stuk code terug dat je in je blogpost kunt plakken. Je ziet hierboven dat het werkt, maar onder voorwaarden, want als ik in WordPress schakel tussen HTML-weergave van het bericht en Wysiwyg-weergave dan gaat de code stuk. Ook vind ik het onzin dat ik er voor naar een andere pagina moet en dat de code zo lang is. Er zou gewoon een knop onder elke tweet moeten zitten waarmee ik met één click die code kan krijgen (die dan een stuk korter/compacter moet zijn).
Dan lijkt op dit moment een plugin als Embedtweet een stuk praktischer.

Nou ja, het is wellicht dat het gewoon al zó gewoon geworden is dat je content van de ene kunt embedden in een andere website dat ik de bombarie vooraf niet helemaal snapte als ik dit zie. Wordt ongetwijfeld vervolgd, verbeterd en uitgebreid.

[update 7:33] Nóg een nadeel: Google Reader laat de embed niet mooi zien en dat is redelijk fataal aangezien ikzelf en best veel lezer daar gebruik van maken:
google_reader_embed
Oorzaak is waarschijnlijk het gebruik van het “style” element in de code.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ik kan je melden dat het ook in Bloglines er niet uitziet!

Willem
13 jaren geleden

Nog een nadeel:
Bij de tweet van Erik van Roekel blijft staan: less than a minute ago terwijl dat natuurlijk niet klopt!

Marc Köhlbrugge
13 jaren geleden

Leuk dat je iets schrijft over EmbedTweet!

EmbedTweet geeft net als Twitter’s oplossing ook een probleem met RSS feeds. Dit is iets waar ik op dit moment mee bezig ben. (voor updates kan je @EmbedTweet in de gaten houden)

Fred Zelders
13 jaren geleden

Ik gebruik daar sinds augustus 2008 een bookmarklet voor die op http://tweetshots.com/ te halen is.