De iRONY DRS-850 eReader

Op ebook-reader.com worden de iRex DR-800 en de Sony PRS-900 Daily Edition met elkaar vergeleken.

De iRex DR-800 is voor €499 ook vanuit Nederland te bestellen, de Sony PRS-900 is op het moment alleen in de VS te koop en moet daar $399,99 kosten, evenveel als de iRex daar kost overigens.

Door dat verschil in beschikbaarheid is vergelijken voor Nederlanders slechts een theoretische handeling (en er is nog wel wat op af te dingen), maar ik vond de conclusie treffend: de ideale eReader voor de testers bestaat uit een combinatie van features van beide eReaders.

En dat is een terugkerende conclusie. Elke eReader die op dit moment te koop is heeft sterke en zwakke punten. En de zwakke punten blijken juist weer bij een concurrent een sterk punt te zijn. Het wachten is op een combinatie hiervan in één apparaat (en nee, dat is niet de iPad, ook die heeft zowel heel sterke punten als punten waarop het apparaat duidelijk zwakker is dan single purpose eReaders).

De iRONY DRS-850 is dan ook nergens te koop, maar het woordgrapje (credits ebook-reader.com) op zichzelf al schitterend.