Buzz? Als een Google bijtje?

 Gepubliceerd door om 07:03  Microblogging
feb 102010
 


Als een groot bedrijf als Google een product aankondigt dan hebben we als internetgebruikers op te letten. Want vaak is het dan iets wat ofwel de toekomst ofwel het heden ingrijpend gaat veranderen. Of niet. Want lang niet alle producten van Google slaan aan. Zeker niet als het om social software gaat. Robert Scoble verwees gisteren voor de aankondiging al naar Orkut, Jaiku, Dodgeball.

Maar waar Robert overtuigd is van het aanstaande succes van de nieuwste Google telg: Buzz, moet ik dan nog zien. Buzz (zie ook het filmpje hierboven) zou een directe concurrent van Twitter kunnen zijn/worden. Maar dan beter, en geïntegreerd met Google Mail.

Contacten
Google noemt als sterke punten het feit dat je niet een nieuwe groep contacten aan hoeft te maken. Buzz wordt geïntegreerd in Google Mail en daar heb je ook je contacten.
Ik niet. Ik gebruik weliswaar Google Mail, maar nauwelijks via het web. Meestal via IMAP en vanuit Outlook 2007. Contacten hou ik ook daar bij en niet in Google Mail zelf. Uitzondering zijn een aantal contacten waarmee ik verbinding heb via Google Reader (al snap ik de toegevoegde waarde van de delen functie die daar geïntegreerd zit ook nog niet) of via Google Latitude (en daar kijk ik ook al niet meer naar omdat niemand daar zijn locatie bijhoudt). Dus op dit moment 10 contacten in Google Buzz versus 770 following en 785 followers in Twitter.

Lees verder….