Welkom op de nieuwe site

 Gepubliceerd door om 09:27  Algemeen
jan 032010
 

Dashboard van WordPress Het is nog niet allemaal af en klaar en het heeft ook veel langer geduurd dan ik gewild had, maar het begin is er. Een nieuw jaar en een nieuwe site op nieuwe software (WordPress in plaats van Nucleus) en op een nieuwe URL.

Het was iets wat ik al 2 jaar geleden had willen doen en gezien de ongeveer 5 dagen werk die ik er nu aan gehad heb, begrijp ik ook weer helemaal waarom het zo lang geduurd heeft.  Er moesten 4.487 Berichten, 46 Categorieën en 6.105 Reacties overgezet worden van de Nucleus database naar de WordPress database.

Complicerende factor was dat ik onder Nucleus gebruik maakte van een aantal eigen gebouwde plugins die er voor zorgde dat ik eenvoudigere codes kon gebruiken bij het schrijven van berichten. Zo was het invoegen van links of verwijzingen naar YouTube filmpjes voor mij gemakkelijk. Maar omdat WordPress die codes natuurlijk niet aan kan, moest dat aangepast worden.

Ik heb dat opgelost door een script te maken dat de berichten één voor één opgevraagd heeft bij de oude site, daarna nog een aantal conversies een aanpassingen uitvoerde waarna de berichten en reacties in de WordPress database werden opgeslagen. Het proces zelf duurde maar een paar uur, maar het bouwen en testen van de scripts was wat meer werk.

Lees verder….