eBookclub

 Gepubliceerd door om 22:47  eBooks
dec 132009
 
Kindle DX

In de categorie “startups”: Filip Callens mailde me met de vraag of ik boekenclubs kende voor Nederlandse thrillers. Maar dan niet in de versies op papier, maar elektronisch als eBook.
Ik ken die niet, al zou je LibraryThing met wat goede wil zo kunnen zien, weet ook niet waar de grenzen liggen van wat juridisch mag op dat gebied, maar heb Filip wel aangeboden zijn vraag hier voor te leggen.
Wil je contact opnemen met Filip dan kan dat via dit mailadres. Daarnaast heeft hij een online forum ingericht met daarin de beschrijvingen van een aantal van de boeken die hij wil bespreken.

 Reacties uitgeschakeld voor eBookclub  Tags:

Mag ik al weer rijden?

 Gepubliceerd door om 22:26  Algemeen
dec 132009
 
Mag Ik Al Weer Rijden - Klik voor grotere versie

Ik vind het leuk als ik via de mail tips krijg voor websites die interessant zijn. Ik schrijf er niet altijd dan ook daadwerkelijk over, maar helpt in ieder geval als je in een mail ook duidelijk maakt waarom de site relevant is. Zo ook de mail van Tim, die verwees naar dit bericht uit 2007 over restalcohol.
Het ging toen over controles door de politie ’s ochtends vroeg om te zien of er nog automobilisten waren die als gevolg van het stappen de avond van tevoren nog teveel alcohol in hun systeem hadden. Ik verbaasde me daarover en had geen idee van hoeveel ze dan wel niet gedronken moesten hebben.
Tim verwees me in zijn mail naar www.magikalweerrijden.nl, een site waar je daar meer over te weten kunt komen.

Je kunt er zelfs een test doen om te zien of je op dit moment waarschijnlijk meer gedronken hebt dan wettelijk toegestaan én hoe lang dat nog zo zal zijn.
En dat is ook de reden waarom ik er naar link. Ik heb zelf één stelregel: als ik ’s avonds moet rijden dan drink ik niet. Punt. Geen gezeur.
En op dat punt ben ik het niet helemaal met de site eens. Toen ik (zie ook de afbeelding) een avondje wijn drinken invoerde (6 normale glazen tussen 17:00 uur en 01:00 uur) kreeg ik als antwoord: “Je promillage is op dit moment ongeveer 0,46 ‰ Je bent veilig bij een alcohol controle!” omdat (zie ook de stijgende lijn) ik nog net niet te beschonken zou zijn om een boete te krijgen. Maar intussen was ik wel al een paar duur aan de wijn.

Waar de grafiek wél goed voor is, is om te zien dat als ik dat zou doen, dan zou ik morgenvroeg (als ik met de auto in plaats van met de trein zou gaan) nog steeds niet 100% helder zou zijn. Ook al zou ik om een uur of 8 al weer onder de wettelijke limiet zitten lijkt het me toch niet zo’n heel verstandig idee.

Dus, ben je van plan de komende feestdagen ook daadwerkelijk flink te feesten, neem dan een taxi of laat je rijden door een BOB. Ook als de test aangeeft dat het volgens de wet nog/wel weer zou moeten kunnen.