dec 102009
 
limesurvey - Klik voor grotere versie

Tools om online vragenlijsten te maken zijn er meer dan genoeg. Je kunt bijvoorbeeld met Google Forms aan de slag voor eenvoudige formulieren. Maar er zijn ook een heleboel andere (al dan niet gratis) gratis tools die een stuk geavanceerder zijn.
Zo ook, Limesurvey, een gratis open source omgeving geschreven in PHP waarmee je geavanceerde vragenlijsten kunt maken. Alle belangrijke vraagtypes zijn beschikbaar, je kunt vragen conditioneel maken (alleen tonen als op een andere vraag juist wel of niet een bepaald antwoord gegeven is), uitnodigingen en herinneringen automatisch vanuit de applicatie laten verschijnen, eenvoudig vragenlijsten in meerdere talen opstellen, vragen en vragenlijsten importeren en exporteren, bewerkbare sjablonen voor de layout, export naar SPSS. Kortom, teveel om op te noemen.

Je kunt het zelf uitproberen via deze online demonstratie, als je hem zelf wilt installeren heb je een server met PHP en MySql nodig en dan vergt de installatie niet langer dan zo’n 5 minuten.

De vragenlijst die ik nu aan het ontwikkelen ben is besloten, dus ik kan hem nu niet als demo beschikbaar stellen. Als je op zoek bent naar een krachtig vragenlijst tool, dan mag je Limesurvey in je afweging zeker niet vergeten.

 Reacties uitgeschakeld voor Gratis geavanceerd surveytool: Limesurvey  Tags: