nov 122009
 


Bekijk de video op YouTube
De website en ook het bericht bij Gizmodo vermelden geen prijzen/kosten. En ook in de reacties bij Gizmodo worden de nodige bedenkingen geuit, maar toch ziet het er wel handig en praktisch uit deze “Freedom Leg” (als je het grapje in de titel niet snapt, moet je de reacties bij Gizmodo maar even doorlezen).

Ik hoop ze nooit meer nodig te hebben, maar kan absoluut bevestigen dat krukken ellendig zijn en twee handen vrij hebben als je loopt is niet alleen prettig maar ook veiliger. Dus wie weet zien we deze moderne variant binnenkort terug in het straatbeeld.

 Reacties uitgeschakeld voor Franse Krukken – hoop ze nooit (meer) nodig te hebben  Tags:
nov 122009
 
Droid - Klik voor grotere versie

De Motorola DROID is een nieuwe telg in de Android familie die in Europa Milestone heet. Op engadget kun je een uitgebreide review van het apparaat lezen.
Jammer is dat de kwaliteit van de foto’s die het toestel maakt blijkbaar een beetje tegen valt, maar de video-kwaliteit van de opnames (720×480 bij 24 beelden per seconde) Het is natuurlijk nog lang niet de 1280×720 resolutie die bijvoorbeeld een Flip HD voor elkaar zou moeten krijgen, maar het is “DVD kwaliteit” zoals Motorola zelf zegt in haar specs.

In het kader van “als het kan, dan maken we er gebruik van” heeft Qik alvast een testversie (speciaal voor de Droid) gemaakt van hun streaming applicatie waarmee je niet langer beperkt bent tot 320×240 maar die 720×480 kunt gebruiken. Mobilecrunch heeft die getest en een opname online gezet.

Is toch heel wat anders dan dat ik afgelopen week voor elkaar kreeg met bambuser.
Live streamen via Wifi ging niet omdat KPN blijkbaar daar de juiste zaken voor blokkeert. Qik en ook Bambuser kregen namelijk via de hotspot van KPN in het Beatrixgebouw geen verbinding. T-Mobile had op de meeste plaatsen niet meer dan GPRS signaal voor hun mobiele verbinding. Ik wist niet hoe ik op hun hotspot moest komen, daar blijk ik wat voorbereidend werk voor te moeten doen.

Voorlopig dus nog vooral leuk in theorie. Maar wie weet, worden ooit de flitsinterviews van SURFspace wel met een mobiele telefoon gemaakt en live gestreamd. Als je kijkt hoe veel verder we met het gebruik van internet al gekomen zijn, zie ik dat uiteindelijk ook nog wel gebeuren.

 Reacties uitgeschakeld voor In High Definition video uitzenden vanaf je telefoon  Tags: