Kodak Zi8 in the house

 Gepubliceerd door om 23:06  Tools
sep 292009
 


Bekijk video op YouTube

Ik moest er uiteindelijk vier weken op wachten voordat hij vanuit de VS hier aangekomen was. En omdat hij er nu wel door de Douane uitgepikt was, is het prijsverschil met hier in Nederland kopen (zodra hij hier leverbaar is) minimaal. Maar gisteren was hij er dan toch: de Kodak Zi8.

Het is een camera in de categorie “Flip”, maar dan eentje die 1080p High Definition videobeelden opneemt (voor wat dat waard is). Ik vind de bij die resolutie horende breedbeeldverhouding wel fijn aangezien dat tegenwoordig ook op YouTube de norm is.
De Kodak heeft niet langer batterijen, maar een oplaadbare accu. Die moet je ín het toestel opladen, dus een reserve accu (zoals ik besteld heb) is niet zo heel praktisch.
Opslag gebeurt op SD-kaartjes, dus als een kaartje vol is, kun je snel wisselen en weer verder.
Ook belangrijk, voor mij doorslaggevend is het feit dat de camera een microfoon-ingang heeft. Lijkt wellicht wat overkill voor een camera in deze gebruiksklasse (klein en compact), maar het maakt een enorm verschil.

Eerste indruk gisterenavond was dat er maar weinig opties en knopje op zitten. Geen complexe of uitgebreide instelmogelijkheden. De camera heeft af en toe problemen met scherpstellen. Ook ging ik meteen op zoek naar de optie om wifi op het apparaat aan te schakelen (zit er niet op!), een teken dat mijn beeld voor wat zulke apparaten moeten kunnen erg vervormd aan het raken is door toestellen als de iPhone 3GS en de Android toestellen die hier voorbij kwamen.

Het filmpje dat ik gisterenavond met de Zi8 gemaakt heb, staat hier. Gemaakt binnen, bij niet ideale licht omstandigheden en deze keer nog zonder externe microfoon. Wordt nog vervolgd, ik zal de komende tijd meer filmpjes met de Zi8 maken.