sep 152009
 
Twitblock (foto door: PiAir (Old Skool))

Net als alle andere online media kent Twitter zijn trouwe voorraad SPAMmers. Dagelijks ontvang ik berichten van nieuwe “followers” die bij nadere inspectie (ik probeer ze in ieder geval allemaal even te bekijken) niets meer bevatten dan één tweet die naar een niet te missen aanbieding (foto’s, goedkoop product etc) verwijzen. Zulke accounts “block” ik meteen. Verschijn ik niet in hun following lijst, mijn lijstje followers wordt er niet door vervuild (soms zijn de profielfoto’s als genoeg reden om dat niet te willen). En ik ga er vanuit dat het voor Twitter zelf vaak ook een seintje is om een account nader te bekijken.
Soms is het minder duidelijk, er zijn Tweeps die blijkbaar zo veel mogelijk anderen proberen te volgen. Maar aangezien 99% van mijn tweets in het Nederlands zijn, is het niet zo heel logisch als een voor mij wildvreemde Twittergebruiker uit de VS mij volgt. Het is een beetje afhankelijk van de inhoud van de tweets die ik zie of ik dan block of niet.

Bij Nederlandstalige Tweeps kijk ik ook altijd even naar de inhoud van de berichten om te bepalen of het zinvol is om terug te volgen.
Kortom, het kost wat werk, maar ik heb de indruk dat ik het zaakje redelijk schoon hou.
Is je dat teveel werk, of heb je er gewoon tot nu toe niet zo bij stil gestaan, dan kun je ook een kijkje nemen bij TwitBlock. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Twitter SPAMmers blokkeren met TwitBlock  Tags: