Plaats je tweets boven je pagina

Twitter - Klik voor grotere versie

Het zijn de beste vragen: die waar je niet meteen het antwoord op weet. En zo moest ik toch even in de bron van de pagina gaan kijken toen Fred Zelders me vroeg hoe ik mijn meest recente tweets boven de pagina laat verschijnen.
Het is eigenlijk heel simpel. Ik gebruik daarvoor het jquery script dat door seaofclouds.com gratis beschikbaar gesteld wordt.

Je kunt op die site een aantal andere voorbeelden zien en daar vind je, naast de download link, ook de codevoorbeelden.
Enige puntje dat ik niet opgelost kreeg: in Internet Explorer (7) worden de tweets net wat verder naar rechts verschoven dan ik wil en dan dat gebeurt in Firefox en Safari. Als iemand daar een tip voor heeft, dan hou ik me aanbevolen.

Meer dan het toevoegen van een paar regeltjes code komt er dus niet bij kijken.
Omdat het script gebruik maakt van jQuery loopt het laden van de pagina er geen vertraging door op. Als Twitter het druk heeft kun je zien dat de rest van de pagina al geladen/getoond wordt terwijl er nog netjes een statusboodschap staat.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
11 jaren geleden

Dank je wel Pierre.
’t Script draait nu ook op frEdSCAPEs.
Naar het IE issue heb ik nog niet gekeken.
Ik zie overigens dat de Tweets op de iPhone niet ‘doorkomen’.

Pierre
11 jaren geleden

In de "mobile view" heb ik ze niet staan, maar als ik de pagina in gewone weergave op de iPhone bekijk dan zie ik de Tweets ook.