jul 212009
 
Screenshot (foto door: PiAir (Old Skool))

Vooraf: excuses dat ik *alweer* een post plaats over Amazon en DRM. Maar ik wilde toch even alle stappen op een rijtje zetten die nodig zijn om boeken te kunnen kopen in de Kindle Store van Amazon terwijl je géén Kindle hebt, maar wel (bijvoorbeeld) een BeBook of een andere eBook reader.
Is het legaal?
Gezien het aantal stappen dat je moet zetten, neem ik aan dat dit op zijn minst in het grijze deel van de wetgeving zit. Blijkt dat zo te zijn en krijg ik een bericht van Amazon hierover, dan gaat de post offline.

Voor wie het bericht liever op zijn BeBook leest: Fred Zelders heeft een PDF-versie gemaakt in A6-formaat Bedankt Fred!.
En om de credits compleet te maken: Zonder de tip van Rene had ik dit niet voor elkaar gekregen.

Voor mij is het belangrijkste in de afweging over plaatsen van de post dat de auteur, de uitgever en ook Amazon gewoon hun geld krijgen. Was ik Amerikaan dan was het zondermeer legaal.

Wat heb je nodig?
* Heb je geen Kindle én geen iPhone of iPod Touch, dan weet ik helaas geen workaround voor de DRM van Amazon.
* Als je een Kindle hebt, lees dan dit bericht, dan kun je sneller aan boeken komen.
* Heb je geen Kindle, dan heb je in ieder geval een iPhone of een iPod Touch nodig. Lees dan verder.

Disclaimer
Zoals altijd: de informatie wordt verstrekt voor educatieve doeleinden. Voer ze niet uit als je het niet aandurft. Ik verwacht niet dat er iets mis kan gaan in dit geval, maar je doet dit op eigen risico. Als Amazon het proces wijzigt dan kan het zijn dat e.e.a. niet meer werkt. Je doet dit op eigen risico.
Extra waarschuwing: Amazon gebruikt voor een aantal (nieuwere) boeken het TPZ-formaat. Die DRM beveiliging is nog niet gekraakt en die boeken zul je dus nog niet op een BeBook of andere ebook readers kunnen lezen! Lees verder….

jul 212009
 
Skyp (foto door: PiAir (Old Skool))

Het was zo’n mooie kop boven het bericht bij Bright: Volgende iPod Touch kan video-Skypen. Het bericht werd geplaatst op basis van een bericht bij Wired waarin voorspeld werd dat de volgende iPod Touch een camera en ingebouwde microfoon zou krijgen.

Of dat zo is, is natuurlijk maar de vraag. Zulke geruchten duiken regelmatig op. Zie bijvoorbeeld ook dit bericht over de extra camera die de nieuwe iPhone zou krijgen. Die kwam er helaas ook niet.

Als de iPod Touch al een camera en microfoon zou krijgen, dan nóg kun je daarmee niet meteen videoconferencen. Sowieso ga ik er dan vanuit dat die camera op dezelfde plek zit als bij de iPhone, dus aan de “achterkant”, de meest logische plek om filmpjes en foto’s te maken.
Maar voor een videoconference sessie is dat juist weer niet handig, dan wil je er eentje aan de voorkant, of beide kanten dus. Zoals ook sommige duurdere smartphones dat hebben.

Maar je zult dan ook de noodzakelijke software voor videoconferencen moeten hebben. Skype heeft nog geen mobiele versie met video ondersteuning.
Een van de ontwikkelaars zei daarover:

“1. Skype video calls are enrypted thus the video stream needs encryting with results in excesive CPU usage. (You probabbly use Coolcamera or WebCamera+ that doesn’t encrypt)
2. Skype video call has to be 2 way, meaning both encryption of your video stream and decription of the incomming video stream (even more cpu)
3. Skype video is sent at 15 fps and 320×240 resolution, webcamera+ (and coolcamera) have variable fps and are really slow at high resolution.
4. Your phones CPU is barely enough for a Skype phone call, add the cpu usage when you receive multiple multichats at the same time plus contact syncronoization and only if you still have half of you resources available we could potentially talk about skype video.

Wifi is really not the issue here…. but we are pretty close since xscale cpus now reach 800mhz and that is a potential starting point.”

(bron)

Kortom, Skype wacht er nog even mee, en dan moet het ook nog door Apple goedgekeurd worden.
Ik ken op dit moment maar één aanbieder van videoconferencing opties voor smartphones. Dat is iVisit en ik moet bekennen dat ik die ook alleen van de filmpjes ken, want ik heb het nog nooit iemand live zien doen. Hier zie je zo’n filmpje:

Bekijk de video op YouTube

Dus…videoconferencing op je iPod Touch? Ik zou er mijn adem niet voor inhouden. Een high definition lens op een iPod Touch als concurrent voor de verschillende Flip modellen. Dat lijkt me wel iets om naar uit te kijken! ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Videoconferencing op je iPod Touch? Vergeet het voorlopig nog maar even  Tags: