jul 142009
 


Bekijk video op YouTube

Het is nog even wachten totdat Apple in al haar wijsheid besloten heeft om de applicatie toe te voegen aan de winkel, maar iphoneclub.nl mocht hem al even bekijken en schreef er een uitgebreid bericht over (en nam bovenstaand filmpje op).

Ik ben blij met deze toepassing. En ik wil blijven benadrukken dat ik vind dat onze publieke omroepen, zonder aanvullende toestemming of andere beperkende regels, onze belastinggelden voor dit soort toepassingen moet kunnen blijven gebruiken.
Net als met de Tour 2009 laten ze op deze manier al die commerciële aanbieders zien hoe het moet of zou moeten.

 Reacties uitgeschakeld voor Uitzending Gemist komt naar iPhone / iPod Touch  Tags:
jul 142009
 

Na “Office 2010 The Movie” met een aantal op zich wel grappige filmpjes (waaronder deze trailer) is het nu dan tijd voor de technology previews en de bijbehorende introductiefilms voor Microsoft Office 2010.

Bekijk de video op YouTube

Gezien het feit dat we nu nog gebruik maken van Office 2003 zal het wel tot ruim 2015 of zo duren voordat we bij mijn werkgever overstappen op deze versie. En ik moet eerlijk gezegd bekennen dat ik me serieus afvraag hoeveel bedrijven er zijn die gewoon niet meer over wíllen stappen naar weer een uitgebreidere, geïntegreerdere versie van Office.

Nee, dit is geen “ik wil een Mac” of “allemaal over op OpenOffice” post. Maar ik vraag me gewoon serieus af hoeveel organisaties deze suite van tools op een manier implementeren dat de gebruikers er mee om kunnen gaan én zodat die functionaliteiten tot hun recht komen.

Natuurlijk is het handig als anderen je presentatie online mee kunnen kijken. Als Sharepoint en de firewall zo ingericht zijn dat het kan. En de nieuwe Groove versie (nu SharePoint Workspace 2010 geheten) waarmee je SharePoint offline kunt meenemen is heel handig. Mits de applicatie inmiddels minder resources vergt dan Groove indertijd deed. En als die omgeving goed ingericht is dan werkt Office via het Web natuurlijk ook probleemloos. Dat ik in Outlook 2010 complete e-mail verzamelingen automatisch kan laten verwijderen is dan wel handig, maar ik weet niet of iedereen dat zo vreselijk op prijs stelt. En sommige features, zoals de ‘smart art’ in Microsoft Word 2010 moeten ze er gewoon direct uit slopen.

De schermen met opties die ik in de verschillende filmpjes voorbij zie komen, met name die over de ‘Backstage view’ zijn soms angstaanjagend.
Dus wellicht is het maar goed dat we er lang op moeten wachten, al heb ik natuurlijk wel op de Technical Preview Program Waitlist laten zetten om een exemplaar van de preview te krijgen. Want het mag dan wel niet voor iedereen gesneden koek gaan zijn, dat is natuurlijk geen reden om niet op de hoogte te blijven.

De filmpjes met de introductie van de verschillende toepassingen op een rij:
* Microsoft Office Applications Introduction 2010
* Microsoft Word 2010
* Microsoft Excel 2010
* Microsoft Office Web Applications 2010
* Microsoft OneNote 2010
* Microsoft PowerPoint 2010
* Microsoft Outlook 2010
* Microsoft Access 2010
* Microsoft SharePoint Workspace 2010
* Microsoft Publisher 2010

Wat vind je er van? Hoe hoog acht je de kans dat jouw organisatie hier iets mee kan? En dan bedoel ik: meer dan met bijvoorbeeld Office 2000 of Office 2003?