Money makes the world go round

 Gepubliceerd door om 08:15  Internet
jun 212009
 
Money! (foto door: Tracy O)

Dit is even een update over de kosten die tot nu toe voor de Kindle DX betaald heb. Ik was begonnen met het toevoegen van al deze informatie in een reactie bij dit bericht, maar het werd zo lang en ook los van dit specifieke geval relevant dat ik er toch maar even een nieuw bericht voor gemaakt heb.
In deze reactie schreef ik: “De dollarkoers valt overigens wel mee. Voor $548,96 rekent de ING me 356,44 Euro, terwijl het rekentool op importuitusa uitgaat van 390,99 Euro“.

Die uitspraak klopt niet blijkt nu. Zoals ik ook schreef in dat bericht werden de Kindle DX en de beschermhoes als twee aparte pakjes verstuurd door Amazon. Die 356,44 Euro blijkt nu alleen voor deel 1 van de levering (zonder de berschermhoes) geweest te zijn. Deel 2 werd apart door Amazon (en dus door ING) in rekening gebracht en was ook nog eens 39,72 Euro.

Daarmee komt het totaalbedrag dag Amazon via ING aan me doorberekend dus op 396,16 Euro. Iets meer dus, en niet een stuk minder, dan de koers van het rekentool bij importusa (dat inmiddels 393,88 Euro geeft als tegenwaarde).
Ik realiseer me nu ook, zonder dat dat overigens op dat moment mijn bedoeling was, dat de indruk ontstaan kan zijn dat importuitusa bij haar berekeningen hogere wisselkoersen rekent dan nodig. Dat is dus zeker niet zo, en mocht ik die indruk gewekt hebben dan wil ik die bij deze ook absoluut ontkrachten.

Vraag die ik mezelf natuurlijk ook stelde is: had het niet heel logisch voor me moeten zijn dat een verschil van 36 Euro (10% ongeveer) in wisselkoers simpelweg niet kan? Lees verder….