jun 062009
 
Palm Pre - Klik voor grotere versie

Met de Palm Pre, de zoveelste mogelijke iPhone-killer, nu bijna echt leverbaar in de VS en de verwachting dat Apple volgende week weer een nieuwe, verbeterde, iPhone aan gaat kondigen, heb ik nog steeds geen goed antwoord kunnen vinden op mijn vraag: Welke smartphones worden in Nederland in het onderwijs gebruikt?
Ik ken de verhoudingen in besturingssystemen op smartphones, maar wat gebruiken docenten en andere medewerkers? En minstens zo belangrijk: Hoe is de ondersteuning vanuit de onderwijsinstelling?

Ja, ik weet het, er zijn heel veel docenten en medewerkers die geen smartphone ‘van de baas’ krijgen, die het allemaal zelf moeten aanschaffen. Maar gezien de landelijke cijfers over mobiel internet op een smartphone (b)lijkt ook een deel van die mensen dat dan inderdaad maar zelf te doen.

Ik weet dat sommige universiteiten en hogescholen een beperkte set hardware hebben die ze toestaan of ondersteunen. Veel van die informatie is echter niet zomaar op internet te vinden. De TU/e was de enige waarvan ik zo een pagina kon vinden met info.

Ook voor mijn werkgever is die informatie verstopt achter de inlog, dus ik kan niet helemaal vrij citeren uit die informatie. Maar ik zal hieronder tot het niveau waarop ik denk dat dat kan e.e.a. beschrijven. En ik hoop dat jullie in de reacties (of anders via de mail als het geen informatie is die je daar mag zetten) iets kunnen vertellen hou het bij jullie onderwijsinstelling geregeld is. Lees verder….