Google Earth versie 5 bèta


Bekijk de video op YouTube

De download van Google Earth versie 5 bèta loopt nog, maar het filmpje maakt al duidelijk dat het weer een stevig stap is die Google Earth maakt. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de verbeterde mogelijkheden om opnames te maken. Een kijken of dat een beetje werkt op een ‘gewone’ laptop. Wordt vervolgd.

[update 20:28] Woow, de opname van de ’tour’ is geen screencast. Google Earth maakt een KML bestand met de informatie van de locaties die je bezoekt tijdens de tour én koppelt als je dat wil daar (automatisch) een MP3-bestand aan dat de audio bevat die je tijdens het opnemen van de tour inspreekt via de microfoon van de computer. KML en MP3 worden in een KMZ bestand ingepakt zodat je de tour (inclusief de audio) gewoon op een server kunt zetten zodat anderen hem in Google Earth kunnen bekijken en beluisteren. Netjes!