Videoconferencing in 3D


Het ziet er eigenlijk nog niet uit, alleen een (deel van een) hoofd en de kleuren zijn ook nog niet levensecht.
Maar het is een begin, dit 3D videoconferencing systeem. En volgens de begeleidende tekst zouden kleuren en hele lichamen al mogelijk moeten zijn. Interessant. Typisch zo’n toepassing waar je over een paar jaar van zegt “jeetje, vonden we dat toen al spectaculair, moet je eens zien hoever we nu al zijn”.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
12 jaren geleden

Interessante ontwikkelingen.
Maar of dit nou is waar we op zitten te wachten? Ik ben een tijdje geleden bij zo’n ’telepresence’ demo geweest, waar je aan een halve vergadertafel zit met tegenover je drie manshoge schermen. Heel indrukwekkend, maar waar zelfs dat soort supersystemen op stuklopen is dat ze het niet voor elkaar krijgen om oogcontact te registreren. Je blijft de indruk houden dat mensen langs je heen kijken. Vanuit de techniek gezien(opstelling van camera’s ed.) kan dat ook moeilijk anders.
We zullen ongetwijfeld nog veel mooiere schermen krijgen, maar ik vrees dat dit soort (vanuit communicatie-oogpunt) elementaire wensen voorlopig nog niet gerealiseerd zullen worden.

Pierre
12 jaren geleden

Goed punt. Als laatste vraag/antwoord op de pagina over dit systeem staat:

Why are you doing this? What is the benefit of a 3D teleconference?

We are hoping to better recreate the natural, rich communication that people experience in person-to-person conversations, especially the effects of gaze, attention, and eye contact between a speaker and one or more other people. These effects are not reproduced in conventional 2D videoconferences: if the speaker looks at the camera, they appear to be looking at everyone; if they look away, they are looking at no one. With our system, the speaker can look at any of the people he or she is speaking to, and all participants see a natural view of the speaker.

Blijkbaar willen ze juist dus jouw kritiekpunt oplossen.