dec 092008
 
Vidster - Klik voor grotere versie

Via een post op Mindz.com kwam ik uit bij Vidster.nl.
Vidster is (weer) een Nederlandse YouTube achtige site. Heel nieuw zo te zien, de Over Vidster.nl moet nog ingevuld worden.

Hun claims ten opzichte van YouTube kloppen al een tijdje niet meer. Ook op YouTube kun je video met een resolutie van 1280×720 uploaden en de maximale omvang van een bestand mag daar nu 1GB zijn.
Wel klopt het dat bij YouTube een filmpje maar 10 minuten mag zijn (bij geen gewoon account) en dat is bij vidster.nl blijkbaar 60 minuten.
Dat zijn dan geen 60 minuten High Definition video op 1280×7210 want dat gaat niet passen in de maximale 800MB die je per bestand mag uploaden.

Ik heb de site even getest met het HD videobestand dat ik je gisteren ook al liet zien en dat al bij YouTube en SURFmedia.nl staat.

Ik zou zeggen, vergelijk de resultaten zelf:
* Vidster.nl
* YouTube
* SURFmedia.nl

Met de kwaliteit zit het wel snor. Conversie na uploaden duurde relatief lang. Ongeveer 60 minuten voor deze clip van 2 minuten.
Een site om in de gaten te houden, maar ik zou niet zomaar helemaal overstappen. Al was het maar omdat ik eerst wil zien dat ze de site in de lucht kunnen houden. Dit kost namelijk veel geld en ze zullen voldoende reclame inkomsten moeten genereren om levensvatbaar te worden. We zullen zien.

[update] Nieuwe versie toegevoegd. Zie ook de reacties hieronder. Blijkbaar kun je een video die eerst als privé toegevoegd is, niet meer openbaar maken. Dom.

Deel dit bericht: