okt 112008
 
RegEdit - Klik voor grotere versie

Als je een eeePC hebt met een C-drive van 4GB waar dan ook nog Windows XP op geïnstalleerd staat, dan kom je er al heel snel achter dat het wel handig is om zo veel mogelijk programma’s op de D-drive (met 8GB) te installeren.
Maar sommige programma’s zijn heel eigenwijs en vragen je niet eens waar ze terecht moeten komen. Google Earth is zo’n programma. Maar met een touchscreen wilde ik dat er natuurlijk persé ook op hebben (ik zal alvast verklappen dat het heel stoer werkt ook in combinatie met het multitoch touchpad)

Gelukkig blijk je de standaard locatie van Program Files aan te kunnen passen door in het register te duiken.
1) kies Start > Uitvoeren > Type Regedit
2) zoek deze sleutel op: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ProgramFilesDir
3) verander de C:\Program Files daar in D:\Program Files
(getipt door dit bericht)

Nu heb je opeens weer voldoende ruimte, ook voor die eigenwijze applicaties.

N.B. Ik heb dat ook gedaan met de Common Files map zodat ik die ook naar de D-drive kon verplaatsen, maar daar zit nogal een risico aan. Die verwijzing komt namelijk heel vaak voor in het register en dan moet je met een zoek-vervang opdracht aan de slag.

[update] Vergeten te benadrukken, maar wel belangrijk: wees voorzichtig met het wijzigen van je register, het kan je hele XP installatie om zeep helpen. Je doet dit dus volledig op eigen risico!

Meer Touch met MouseImp

 Gepubliceerd door om 20:06  Netbooks
okt 112008
 
MouseImp - Klik voor grotere versie

Het touchscreen op de eeePC 901 werkt nog steeds naar alle tevredenheid, gelukkig nog geen mankementen en niet eens een noodzaak om te calibreren sinds de eerste installatie.
Daarom is het eigenlijk verrassend dat ik pas vandaag tegen MouseImp aan liep. Tot nu toe heb ik genoegen genomen met Grab and Drag waarmee ik gemakkelijk kon scrollen in Firefox.
Maar in Word, Adobe Acrobat of de Explorer van Windows XP zelf moest ik steeds de scrollbar aan de zijkant gebruiken voor het scrollen. En dat werkt op zo’n klein scherm niet zo heel fijn.

MouseImp voegt die ondersteuning toe en werkt naast de hierboven genoemde programma’s ook gewoon in Firefox, dus de Grab and Drag plugin staat nu even uit.
Het programma werkt ook in de nieuwe Opera 9.6 maar deed niets in Google Chrome.

Het werkt heerlijk, het is eigenlijk jammer dat het niet gewoon overal werkt. Ik heb het programma ook op de HP/Compaq tabletPC geïnstalleerd en ook met de pen werkt het daar prima.

 Reacties uitgeschakeld voor Meer Touch met MouseImp  Tags: