FHJ: het laatste nieuws met een twist

 Gepubliceerd door om 20:11  Media
okt 082008
 
FHJ studio (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik was vandaag op bezoek bij de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. En omdat ik nog nooit in het gebouw daar geweest was, kreeg ik ook een rondleiding langs de verschillende voorzieningen die ze daar hebben.
Het was heel leuk en leerzaam om een bezoekje te kunnen brengen aan de TV-studio (3 camera’s, teleprompter, uitgebreid mengpaneel, bluescreen), de radiostudio (inclusief studio-cam), uiteraard een aantal montageplekken en de ruime redactie ruimte waar o.a. de berichten worden samengesteld die je op deze site (RSS-feed) kunt vinden.

De Wikipedia pagina van de hogeschool geeft een overzicht van een aantal bekende oud-studenten van de hogeschool.
Ik zou er zo student willen zijn. Lijkt me heerlijk om met mensen samen te werken die professionals zijn op dit gebied. Is toch wat anders dan met een laptopje en webcam een podcast of screencast opnemen.
Al denk ik dat ik er ook nog wel het nodige ‘vloeken in de kerk’ zou kunnen doen als het gaat om wat je waar voor nodig zou hebben. ;-)
Het is jammer dat niet meer van de producties en producten van de studenten online geplaatst kunnen worden. Immers, ook de hogeschool Journalistiek heeft zich te houden aan het wirwar van regels rond auteursrecht en hergebruik van audio en video-materialen. Maar zo nemen ze elke vrijdag een nieuwsuitzending op die nu niet verder komt dan het gebouw in Tilburg.

Toch hoop ik dat we vaker constructies weten te verzinnen waarbij we ook intern beter gebruik kunnen maken van de kwaliteiten van onze studenten. Of wellicht een interne mediatraining waarbij wij (en onze collega’s) leren hoe we het beste online instructie video’s kunnen opstellen? Die zie ik bij het zakelijk aanbod nog niet staan.

Hoe dan ook, het was een inspirerend rondje door het gebouw. Carla, dank je voor de rondleiding!

 Reacties uitgeschakeld voor FHJ: het laatste nieuws met een twist  Tags: