EEEPC 901 #2 – Accutest

 Gepubliceerd door om 08:43  Netbooks
aug 242008
 
eeePC 901 (foto door: PiAir (Old Skool))

Een van de sterke punten van de EEEPC 901 ten opzichte van zijn concurrenten (zie ook deze post) zou de accuduur moeten zijn. Nou heb ik nooit zo veel vertrouwen in uitspraken daarover door de leverancier en dus wilde ik dat zelf testen.
Hoe getest
Dat testen heb ik op de arbeidsintensieve methode gedaan. In plaats van het installeren van een (betaald) softwaretooltje dat aangeeft hoeveel het stroomverbruik is en op basis daarvan hoe lang ik nog zou kunnen doorwerken, heb ik daadwerkelijk bijgehouden hoe lang het duurde voordat de EEEPC van een volle accu uiteindelijk in de standby stand ging (XP zorgt er voor dat met het laatste beetje dat de accu nog heeft de machine netjes wordt afgesloten).

Elk voordeel heeft een nadeel: deze test duur tamelijk lang, dus heb ik maar twee scenario’s uitgeprobeerd. Eentje waarbij ik zo veel mogelijk verbruik veroorzaak en een scenario waarbij ik dat verbruik probeer te optimaliseren.
Goed om daarbij te weten is dat de eeePC 901 met één druk op de knop kan schakelen tussen verschillende snelheden. Daarbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor “Super Performance Mode” en “Auto Power Saving Mode”. Het heeft invloed op de snelheid van de processor en het bijbehorend energieverbruik.
Lees verder….

EEEPC 901 #1 – Uitpakken

 Gepubliceerd door om 07:58  Netbooks
aug 242008
 
eeePC 901 (foto door: PiAir (Old Skool))

De nieuwswaarde van de aanschaf van een eeePC is inmiddels gedaald tot het nulpunt. Tenzij je een site runt zoals jkkmobile.com en je modellen van netbooks ter beschikking krijgt die nog niemand anders heeft kunnen uitproberen. Maar de aanschaf van een eeePC 901 valt daar niet echt meer onder.

Waarschijnlijk heb ik daarom een weekje gewacht voordat ik besloten heb toch een aantal ervaringen voor mezelf op een rijtje te zetten. Om de berichten niet te lang te laten worden (leest niet zo prettig), splits ik het op in een aantal afzonderlijke posts.
Lees verder….