Microsoft Photosynth – We kunnen weer!

 Gepubliceerd door om 14:20  Tools
aug 222008
 


Het lijkt er op dat Microsoft hard gewerkt heeft aan het verbeteren van de stabiliteit van Photosynth, want inmiddels is het me gelukt om twee synths te maken.
* Mijn werkplek
* Het ICT en Onderwijs Lab
Bekijken van de synths kan alleen als je de viewer geïnstalleerd hebt en die is er op het moment alleen voor IE en Firefox op Windows. Met het filmpje hierboven krijg je echter ook een eerste indruk van hoe het resultaat er uit ziet.
Technisch werkt het dus, maar inhoudelijk is het duidelijk dat ik waarschijnlijk toch wat beter naar dit instructiefilmpje had moeten kijken.
De eerste keer had ik de foto’s van het lab niet allemaal in de juiste richting gezet, maar een her-test met wél recht gezette foto’s leverde geen beter resultaat op.

Nou ja, er is nu in ieder geval wat te testen. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft Photosynth – We kunnen weer!  Tags: ,
aug 222008
 
Photosynth (foto door: PiAir (Old Skool))

Het is toch eigenlijk wonderlijk. Photosynth werd lang geleden (ruim twee jaar geleden) aangekondigd en toen was het niet erg dat het ‘nog wel effe’ zou duren voordat wij gewone mensen er mee zouden kunnen spelen. Als het ooit al zo ver zou komen, want dat was op dat moment natuurlijk nog lang niet zeker.
Maar sinds gisteren Photosynth voor iedereen beschikbaar gekomen is, willen blijkbaar hele volksstammen de dienst meteen uitproberen. En veel van hen met succes. En die schrijven daar dan heel vrolijk over. Helaas hoor ik bij de groep mensen die het wél wil proberen, maar die sinds gisteren er nog niet in geslaagd is om een Synth te maken. Ik krijg ofwel een niets zeggende foutmelding op het einde, ofwel de melding dat het nu te druk is. Balen.

Maar als ik dan zo’n post bij TechCrunch waarbij het dan ook in reacties meteen zo’n Microsoft v.s. Apple en “wie gaat er wanneer harder op zijn gezicht”, dan weet ik dat ik hier in ieder geval geen negatieve post over wil gaan schrijven.

Photosynth is er bijna, ik geef ze een weekje of zo en probeer dan gewoon weer de twee sets foto’s te uploaden. De ene is relatief klein, zo’n 50 foto’s, de andere zijn er ruim 200. Zodra het me lukt maak ik dan alsnog wel een post en een screencast voor de mensen die geen Windows gebruikers zijn.