Ann Arbor #5

Flickr to KML - Klik voor grotere versie

Ter afsluiting van de berichten over Ann Arbor nog één aanvulling op de post over mijn wandeltocht afgelopen zondag.
Ik had daar al uitgelegd dat ik een GPS-track bijgehouden had en die coördinaten daarom heel eenvoudig aan de foto’s kon koppelen die ik gedurende de dag gemaakt had. Flickr laat de foto’s dan netjes op een kaart zien. De track zelf had ik op een Google Map gezet via de import-functie voor KML-bestanden in “Mijn Kaarten” functie van Google Maps.

Maar ik wilde de foto’s en kaarten in dezelfde Google Map hebben en was even vergeten hoe dat ook al weer moest. Flickr heeft weliswaar een eigen KML-optie voor je foto’s, maar daarbij kreeg ik niet alle 100 foto’s uit die set in één keer als KML bestand.
Het antwoord is heel eenvoudig. Dat kan namelijk dankzij dit handige PHP-script. Daar voer je het unieke nummer van de set met foto’s die je op een kaart wilt plaatsen in, kiest een formaat voor de icoontjes en je krijgt een KML-bestand retour.
Als je dan achter elkaar de KML met de track en de KML voor de foto’s importeert in “Mijn Kaarten” dan krijg je dit als resultaat:

Grotere kaart weergeven