mei 312008
 
Torley in iTunes (foto door: PiAir (Old Skool))

Vorige week schreef Torley over de mogelijkheid om YouTube filmpjes in Second Life te kunnen bekijken. In Second Life kun je (nog) geen Flash video weergeven, maar alleen video die afspeelt in de Quicktime player. YouTube filmpjes zijn standaard alleen in Flash video formaat beschikbaar, maar sinds een tijdje ook in MP4 formaat. Dat MP4 bestand heeft dan een hogere kwaliteit dan de Flash video heeft.
Die hogere kwaliteit maakt het direct vanaf YouTube in MP4 formaat downloaden/gebruiken van de filmpjes aantrekkelijk ten opzichte van de diensten die een conversie uitvoeren van de Flash video bestanden die YouTube aanbiedt.
Torley liet zien hoe je de URL voor die MP4 kon achterhalen en dat die dan kon afspelen in Second Life.
Helaas bleek het niet zo eenvoudig te zijn als Torley in eerste instantie deed geloven (en zelf dacht).
Zoals ik hier al beschreef: YouTube genereert namelijk steeds een token dat je nodig hebt om de MP4-versie op te halen. Dat token heeft maar een geldigheid van zo’n minuut of vijf.
Voor de link in de pagina die je kunt gebruiken om de MP4-versie handmatig te downloaden geen probleem, maar voor een link vanuit Second Life werkt dat niet.

Een tweede wens die ik had was het eenvoudig offline kunnen bekijken van de instructiefilmpjes die Toley met grote regelmaat maakt. De video pagina bij Second Life heeft geen RSS-feed met enclosures, maar ze staan ook allemaal op YouTube. Het zou toch mogelijk moeten zijn om de MP4-versies op de een of andere manier in iTunes te krijgen? Lees verder….