Spelen met Woopra

 Gepubliceerd door om 20:48  Internet
mei 242008
 
Woopra - Klik voor grotere versie

Het was al weer een tijdje geleden dat ik een account aangemaakt had bij Woopra. Dat aanmaken van een account gaat snel, maar het was wachten op het seintje dat ik ook de site hier mocht/kon tracken met Woopra.
Gisteren was het dan toch zo ver. Ik hoefde alleen een stukje javascript toe te voegen aan de pagina’s die ik wilde tracken. Vergelijkbaar met andere tracking tools zoals Google Analytics. Anders dan bij die tools is dat je nu een tool moet downloaden om alle onderdelen te kunnen bekijken.

Uniek is dat de applicatie heel erg ‘realtime’ informatie oplevert. Je kunt als het ware de bezoekers binnen kunnen zien komen en krijgt dan meteen heel wat informatie over ze. Heel leuk.
Ander unieke feature is dat je vanuit de applicatie een chat kunt opzetten met een bezoeker. Heb ik nog niet anders dan als in een test met mezelf geprobeerd. Omdat ik hier nog steeds geen WordPress gebruik is volgens mij een deel van de informatie net wat summierder, dus ik zie tot nu toe alleen IP-adressen, nog geen herkenbare personen. En dat is toch wel handig voor een chat.

Nog geen definitief oordeel over de werking. Het ziet er grafisch allemaal heel leuk uit, maar of het ook voor de langere termijn nog zo overzichtelijk is om bijvoorbeeld trends te ondekken etc. weet ik nog niet.
Maar ja, het is gratis (zei de Nederlander) en voor zover ik kan overzien legt het geen extra druk op de server dus kan de test probleemloos nog even doorlopen. Wordt vervolgd.

GeekBrief.tv had een tijdje geleden een interview met de mensen achter Woopra.com. Dat interview kun je hier bekijken.

De screenshot hierboven is met opzet ‘blurry’ om te voorkomen dat er allemaal informatie van bezoekers leesbaar in staat. Dat maakt het maken van een screencast ook nogal moeilijk. Er staan dan weliswaar geen namen, maar wel IP-adressen, plaatsen etc.

 Reacties uitgeschakeld voor Spelen met Woopra  Tags: