Slakkenraces in Second Life

Giant Snail Races (by PiAir (Old Skool))

Via de “Vandaag één jaar geleden…” boven aan de voorpagina kwam ik, na wat doorbladeren, bij het bericht van bijna een jaar geleden over de aankondiging Best Practices in Teaching, Learning and Research conferentie in Second Life.
De wiki daarvan is nog steeds online en zo kwam ik ook (weer) bij SLCN.TV. Zij verzorgden vorig jaar de live uitzendingen met audio commentaar van veel van de sessies. Ik zeg weer tussen haakjes omdat ik weliswaar vorig jaar ook al eens op de site gekeken had, maar sindsdien was ik er niet meer geweest.

Niet terecht blijkt nu, want SLCN.TV is nog steeds een levendige club en via de RSS-feeds kun je heel eenvoudig op de hoogte blijven van de verschillende shows.
Een aantal zijn wekelijkse praatprogramma’s, maar ze hebben ook een uitgebreide sport sectie. Second Life sport dan wel te verstaan. En dan gaat het bijvoorbeeld om wekelijkse races met slakken van 15 meter groot (Giant Snail Races), Zeilraces, SLASCAR Racing, Hockey, SLSBA Simboarding en voetbal (TIM Cup Soccer). Allemaal voorzien van audiocommentaar.

Giant Snail Races iTunes (by PiAir (Old Skool)) Slakkenrace (by PiAir (Old Skool)) Prachtig. Wanneer wordt dit een olympische sport? ;-) [update] Vergeten: bijbehorend weblog en SLURL.