DreamHost backups met Rsync

 Gepubliceerd door om 14:18  Internet
mrt 092008
 
RSync - Klik voor grotere versie

Ik heb veel data op de servers van Dreamhost staan. Screencasts, Podcasts, afbeeldingen, andere bestanden. Op het moment ongeveer 14GB in totaal en nog eens zo’n 200MB in MySQL databases. Voor een aantal verschillende domeinen en sites. Niet handig als die verloren zouden gaan.
Daarom heb ik een lokale kopie van de mappenstructuur zoals ik die hier op de server heb. Elke nacht wordt die lokale structuur automatisch bijgewerkt.
Eigenlijk een beetje onlogisch: elk bestand dat ik overdag upload naar de server wordt ’s nachts weer gedownload.
Toch bleek het de handigste manier. Ik heb een tijdje incremental tars gebruikt, maar omdat ik hier thuis geen Linux machine heb (had, ik had toen de Synology nog niet) bleek het uitpakken daarvan niet goed te gaan.

Dus dat voldeed niet en ik ging op zoek naar een andere optie die wél onder Windows zou werken. Ik gebruik er zelf een Windows 2000 machine voor, maar je zou het ook op een XP computer kunnen laten werken.

Waarschuwing vooraf: dit is een instructie die tamelijk technisch is en behalve Dreamhost ken ik geen andere hosting provider waarbij dit zo werkt. Ik kan geen maatwerk leveren als het gaat om ondersteuning bij de setup. Het zijn instructies die uitleggen hoe het werkte in mijn situatie. Lees verder….