jan 162008
 

“The ATP Photo Finder calculates and records GPS position data and allows you to precisely track the exact location and time of where your pictures were taken. Activate the Photo Finder while you’re taking pictures with your digital camera.
After you finish taking pictures, simply insert your SD, Memory Stick or MMC memory card into the Photo Finder’s built-in card slot and the GPS data will be synchronized and added to all pictures on the card.
Even more convenient is the fact that this is all performe ‘on the go’ without a PC. All you need to carry with you is your digital camera to take the pictures and the ATP Photo Finder to log your location.”

(bron)

Het concept klinkt fantastisch. Natuurlijk, het is niet de eerste compacte GPS-tracker waarmee je de coördinaten van je trip gemakkelijk kunt laten vastleggen zodat je die kunt toevoegen aan je foto’s. Maar het is de wijze waarop het gebeurt. Je hoeft alleen maar de geheugenkaart uit je fototoestel te halen en in het apparaat te stoppen, dan worden de coördinaten automatisch aan de metadata van je foto’s toegevoegd. Geen gedoe dus met extra software op je computer.
Maar, zou jij een apparaat aan de slag durven laten gaan rechtstreeks op de originele foto’s? Ik weet dat zo net nog niet. Het apparaat moet de data namelijk *in* het fotobestand opslaan. Ik heb wel meer dan eens geleerd dat het bewerken van je originelen zonder backup tot hele vervelende situaties kan leiden.

Als ik naast dit apparaat een imagetank bij me had dan zou ik het waarschijnlijk wel aandurven, maar dan zou ik eerst een kopie op de imagetank dumpen en dan pas de coördinaten laten toevoegen aan de originelen op het kaart die ik daarna dan ook op de imagetank zou zetten. Dubbel zo veel ruimte nodig dus, maar zelfs met mijn bescheiden imagetank (40GB) is dat niet zo’n probleem voor zelfs een langere periode op stap zonder computer.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “ATP Photo Finder – zou jij het durven?”

Reacties (4)
 1. Het systeem lijkt mij niet handig. Telkens wanneer je foto maakt, moet je geheugenkaart uit je fototoestel halen en die in de Photofinder stoppen. Kies dan een fototoestel met ingebouwde gps.

  Ik werk omslachtig. Ik maak foto’s en markeer de plaats in mijn GarminGPS. Robogeo doet de rest. Voor wandel en fietstochten is een bijkomend voordeel dat je ook de track hebt.

 2. Nee hoor, je hoeft niet voor elke foto die handeling te verrichten. De Photofinder houdt een verzameling van tijdstippen en punten bij die je dan achteraf aan je gemaakte foto’s koppelt.

  Ik gebruik zelf een bluetooth GPS ontvanger in combinatie met mijn Qtek S110 Pocket PC. Ook daar heb ik achteraf een track dat ik met RoboGeo koppel.
  Dat zijn uiteindelijk wel een aantal handelingen extra ten opzichte van wat hier beschreven wordt.

 3. Voor de zekerheid kun je natuurlijk eerst je foto’s naar je computer uploaden, en vervolgens de handeling met de Photo Finder uitvoeren. Mocht het mis gaan en de boel raakt corrupt, dan is er feitelijk niet echt iets aan de hand.

  Het lijkt me een leuk en best betaalbaar apparaatje. Er wordt gewerkt aan een software-update waarmee je ook de locatie-data als route kunt uploaden.

  Ik durf het wel aan en ga er eentje bestellen.

 4. Ik hoor/lees graag wat je er van vindt! :-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.