Sizer: klein maar fijn

Sizer - Klik voor grotere versie

Via een tweet van Betsy Weber kwam ik bij deze Duitstalige website van PowerPoint-TV met een verwijzing naar een serie, eveneens in het Duits, bij Techsmith van 20 video’s over Camtasia Studio in 20 dagen. Het derde filmpje in die serie gaat over een programma genaamd Sizer. En dat is een heel handig klein tooltje wat mij waarschijnlijk veel werk gaat besparen bij het opnemen van screencasts. Het doet één ding: als je het programma installeert en opstart als je een screencast gaat maken, dan kun je op de balk van elk willekeurig venster dat open staat klikken en het venstere resizen naar een vooraf ingestelde afmeting. En dat is handig omdat ik meestal screencasts niet van een volledig scherm maak, maar met een afmeting van 640×480. Daarbij stelde ik nu altijd eerst het capture gebied in Camtasia in en maakte de vensters dan handmatig even groot als dat gebied, maar dit gaat natuurlijk veel sneller. Je kunt eenvoudig eigen afmetingen toevoegen als die er nog niet bij staan.
Het programma is gratis, en helaas voor de Vista-gebruikers nog niet aangepast voor Vista. Sizer is overigens gewoon Engelstalig.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
16 jaren geleden

Dat is inderdaad handig. Bedankt voor de tip!