OWD2007 online verzameld

Yahoo Pipes - Klik voor grotere versie

Het is nu nog wat eenvoudiger geworden om bij te houden wat er online allemaal over de SURF Onderwijsdagen 2007 geschreven wordt. Keith Russell heeft met behulp van Yahoo Pipes een soort ‘instant verzamelaar’ gemaakt.
Die verzamelaar neemt de RSS-feeds van een aantal blogs (laat het Keith even weten als je er niet bij tussen staat en dat wel zou moeten!) kijkt of er één van de opgegeven trefwoorden in voor komt (owd2007 of onderwijsdagen) en voegt de posts waarvoor dat het geval is weer samen tot een nieuwe RSS-feed.

En het mooie is nog wel dat het geen programmeerwerk vergde om dat te doen. Gewoon het aan elkaar verbinden (met ‘lijnen’, ‘buizen’, ‘pipes’) van een aantal blokken die elk een actie uitvoeren (‘ophalen van een feed’, ‘filteren van berichten’, ‘sorteren van berichten’) en klaar.

Je kunt de RSS-feed zelf in je RSS-lezer bijhouden en ook op de voorpagina van de OWD2007 Sharepoint site staan de berichten. Ik heb de feed tijdelijk ook even in de rechterbalk van de voorpagina van dit weblog toegevoegd.
Mooi!