OWD2007 online verzameld

 Gepubliceerd door om 10:17  SURF
nov 122007
 
Yahoo Pipes - Klik voor grotere versie

Het is nu nog wat eenvoudiger geworden om bij te houden wat er online allemaal over de SURF Onderwijsdagen 2007 geschreven wordt. Keith Russell heeft met behulp van Yahoo Pipes een soort ‘instant verzamelaar’ gemaakt.
Die verzamelaar neemt de RSS-feeds van een aantal blogs (laat het Keith even weten als je er niet bij tussen staat en dat wel zou moeten!) kijkt of er één van de opgegeven trefwoorden in voor komt (owd2007 of onderwijsdagen) en voegt de posts waarvoor dat het geval is weer samen tot een nieuwe RSS-feed.

En het mooie is nog wel dat het geen programmeerwerk vergde om dat te doen. Gewoon het aan elkaar verbinden (met ‘lijnen’, ‘buizen’, ‘pipes’) van een aantal blokken die elk een actie uitvoeren (‘ophalen van een feed’, ‘filteren van berichten’, ‘sorteren van berichten’) en klaar.

Je kunt de RSS-feed zelf in je RSS-lezer bijhouden en ook op de voorpagina van de OWD2007 Sharepoint site staan de berichten. Ik heb de feed tijdelijk ook even in de rechterbalk van de voorpagina van dit weblog toegevoegd.
Mooi!

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2007 online verzameld  Tags:

EduKast aflevering 305 staat online

 Gepubliceerd door om 08:54  Edupodcast
nov 122007
 

Aflevering 5 van jaargang 3 van de EduKast staat online. Geen mogelijkheden om te skippen maar wel met aandacht voor die wens. Daarnaast software in auto’s, automatische antwoordapparaten en bloggen tijdens conferenties.
Countdown has started…

 Reacties uitgeschakeld voor EduKast aflevering 305 staat online  Tags:

Wii ik ga weer op pad

 Gepubliceerd door om 07:05  SURF
nov 122007
 
OWD2007 - Klik voor grotere versie

Zometeen even een laatste check van wat ik in mijn tas mee moet nemen en dan eerst ‘gewoon’ naar mijn werkplek in Eindhoven en van daaruit vanavond door naar Utrecht. Eerst gezellig wat gaan eten met andere bloggers tijdens het Edublog diner, daarna blijf ik in Utrecht overnachten voor de SURF Onderwijsdagen 2007 die morgen en woensdag plaats vinden.
Zoals wel vaker voor komt ben ik er niet alleen om te luisteren, maar ook om te presenteren. Op dinsdag verzorg ik van 17:30-18:15 uur samen met Carl Verhoest van Three Ships een sessie “Repositories in het onderwijs: Kiest u er voor om te delen?”. Het is een zogeheten “Beurssessie & Demo” in de beursarena op de informatiemarkt. Dit jaar konden deelnemers aan de informatiemarkt voor het eerst ook een inhoudelijke sessie verzorgen. En aangezien ik van mening ben dat Natschool wat betreft opzet en functionaliteit een volwaardige concurrent is van de andere repositories die binnen LOREnet ingezet worden vind ik het geen probleem uit te leggen hoe wij daar gebruik van maken.

Maar vandaag nog eerst even tijdens de lunch een paar collega’s warm maken voor het concept Wii Sports. We hebben namelijk een Wii aangeschaft voor in het ictO Lab omdat we mensen wilden kunnen laten ervaren hoe dat voelt om alleen of met meerdere personen dit soort games te spelen. En het is sowieso geen ongezonde invulling van je lunchtijd. We zitten zo tegen 12:30 uur in gebouw S2 ruimte 0.35 mocht je nieuwsgierig en in de buurt zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Wii ik ga weer op pad  Tags: