EduKast aflevering 244 staat online

 Gepubliceerd door om 15:41  Edupodcast
sep 302007
 

Aflevering 44 van jaargang twee van de EduKast staat online. De laatste van deze jaargang.

Onderwerpen vandaag: Hebben we genoeg aan tekst? Is Web 2.0 gevaarlijk? Het vierde edublog dinner en uiteraard kijk ik even terug op 2 jaar EduKast.

 Reacties uitgeschakeld voor EduKast aflevering 244 staat online  Tags:
sep 302007
 
Kerpoof - Klik voor grotere versie

Via een verwijzing bij Alan Levine kwam ik vanochtend bij Kerpoof. Een online tool voor het maken van stripverhalen of tekenfilmpjes. Het is de bedoeling dat het laagdrempelig genoeg is voor kinderen.
Het maken van een stripverhaal is een kwestie van het op een achtergrond slepen van figuurtjes en het toevoegen van tekstwolkjes. Het maken van een tekenfilm is wat geavanceerder omdat je met een tijdbalk en bewegingen kunt werken.

Op zich is het inderdaad eenvoudig genoeg om zelf in een paar minuten te ontdekken hoe het werkt. Maar als je er écht wat mee gaat proberen te maken, loop je al snel tegen de beperkingen van de site op.

Zo hebben figuurtjes maar één houding. Een schreeuwende beer is altijd een schreeuwende beer. Handig was geweest als je (bijvoorbeeld door er op te klikken) die beer een aantal verschillende poses had kunnen doen aannemen.
De tekstbalkjes ‘bewegen’ uit zichzelf. Dat wil zeggen dat ze na het opslaan van een scene de volgende keer toch weer verschoven kunnen zijn.
Ik kon het stripverhaal dat inmiddels uit 3 afbeeldingen bestond niet eenvoudig als verhaal weergeven. Niet op de website, maar al helemaal niet erbuiten. Het naar mezelf mailen van het resultaat lukte niet, ik krijg steeds een foutmelding en de opmerking dat ik het mailadres moet controleren.

Al met al liep de frustratie van het niet bereiken van een toonbaar resultaat snel op. Dus maar even een paar maanden wachten en dan nog maar eens gaan kijken of het dan al wel productierijp is. Nu is het nog veel the alpha.