Is een half geïmplementeerde feature ook een feature?

Twitter - Klik voor grotere versie

Bij Twitter kun je aangeven dat je de berichten (tweets) van andere Twitter gebruikers kunt volgen. Die tweets worden dan zichtbaar gemaakt in de tijdlijn op jouw Twitter pagina, via een van de vele applicaties voor Twitter of je krijgt ze als notificatie via SMS toegestuurd.
Dat laatste is niet handig zodra je meer dan een paar gebruikers volgt of als je mensen als Erwin Blom of Marco Derksen volgt die een heleboel berichten per dag versturen. Dan loopt je telefoon namelijk al snel vol met SMS berichten.

Nu kun je in een tweet ook aangeven dat die over iemand gaat of aan iemand gericht is. Dat doe je door @gebruikersnaam in het bericht te vermelden (bijvoorbeeld @PeterMcAllister als de tweet aan mij gericht is).
Dat is minder direct dan Direct Messages aan een persoon (die komen bij mij sowieso als SMS en als mailbericht binnen) maar heeft als voordeel dat tweets met @gebruikersnaam wél in de publieke tijdslijn zichtbaar worden en direct messages niet.

Maar, het zou natuurlijk handig zijn als je berichten krijgt als mensen een tweet schrijven die bepaalde trefwoorden bevat waar jij in geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld als je alle tweets over Picnic wilt verzamelen voor een aggregator of als je wél een SMS wilt ontvangen als Erwin of Marco een tweet schrijven met @PeterMcAllister er in.

Dat kan nu, een beetje. Door via SMS of Instant Message een bericht te sturen met “track @PeterMcAllister” of “track picnic” kun je je aanmelden voor notificaties voor een trefwoord.
Maar, er zijn een aantal belangrijke beperkingen die het nu nog niet echt handig maken:
* ik krijg geen notificaties via SMS als het een tweet is van iemand die ik volg, maar waarbij de notificaties standaard op uit staan.
* de berichten komen wél via SMS binnen, maar zijn nog niet via de API toegankelijk. Concreet betekent dit dat je ze dus ook nog niet voor een aggregator kunt verzamelen.

Nou ja, ik neem aan dat het een alpha versie van een interessante feature is als onderdeel van een dienst die in bèta is. Ik hoop dat ze het snel volledig implementeren want het zou het volgen van Twitter een stuk gemakkelijker en overzichtelijker maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
bemeall
14 jaren geleden

Zou inderdaad handig zijn als ze dat even afgemaakt hadden… Ik heb nu SMS notificatie maar uitgezet, want ik werd gek van de smsjes :P

Pierre
14 jaren geleden

Het lijkt er op dat ze een deel van mijn wensen nu al geïmplementeerd hebben. Ik krijg namelijk sinds gisteren ook tweets via SMS binnen van mensen die ik volg en die bijvoorbeeld "@PeterMcAllister" gebruiken en waarvan ik de notifications via SMS normaal gesproken op "uit" heb staan.
Het is zo een stuk gemakkelijker om tweets die voor mij bedoelt zijn niet te missen.