De consumentenbond als olifant

 Gepubliceerd door om 15:54  Test en Co
sep 072007
 
Consumentenbond - Klik voor grotere versie
“De Consumentenbond raadt mensen af het besturingssysteem Microsoft Vista aan te schaffen. In vier weken tijd zijn bij de Consumentenbond 4200 klachten van Vista-gebruikers binnengekomen. Dat maakt de bond vrijdag bekend. De Consumentenbond stelde op 10 augustus een speciaal meldpunt op de website open.”

(bron)

Op de dag dat de Consumentenbond geen gelijk kreeg over het gebruik van DRM in muziek die via iTunes aangeboden wordt, en terwijl op hun website nog de “Rectificatie onderzoek ooglaserklinieken” staat, komen ze al weer met het volgende gevecht. Ik krijg bij de Consumtentenbond steeds meer de indruk van een olifant in een grote porseleinkast die krampachtig zijn best doet meer lawaai te veroorzaken dan bijvoorbeeld Tros Radar of Kassa van de Vara.

 Reacties uitgeschakeld voor De consumentenbond als olifant  Tags:
sep 072007
 

Fons van den Berg van het Helikon blog stelt een interessante vraag:

“Punt van dit verhaaltje is dat ik niet snap dat als al deze mensen, die toch echt wel wat voorstellen in ‘het wereldje’, blijkbaar kiezen voor de Mac…als ons soort mensen ervoor kiest om met een Mac te werken…als al deze voorlopers, trendsetters, -matchers, innovatie geesten en (boven al) inspirerende onderwijsmensen aan de Mac zijn, waarom zijn er dan niet meer Macs te vinden in het Nederlandse onderwijs?”

(bron)

Nou wil ik niet te lang stil staan bij het feit dat Fons zich natuurlijk een beetje rijk rekent als het gaat om het aantal edubloggers dat ‘aan de Mac’ is en alleen kijken naar die vraag: “waarom zijn er niet meer Macs te vinden in het Nederlands Onderwijs?”.

Stukje geschiedenis
Als ik kijk naar mezelf en mijn omgeving, dan is een belangrijke reden simpelweg: het is zo gegroeid. Ik kreeg mijn eerste computer toen ik 15 was, en dat was een PC met MS-DOS. De Mac bestond toen al een jaar, maar ik weet zeker dat ik daar nog nooit van gehoord had. Via MS-DOS, Windows 3.0, Windows 3.1, Windows 95, Windows 95 kwam ik uiteindelijk uit bij Windows XP. Vista ligt nog even op de plank. Op de middelbare school hadden ze een paar Philips P2000T machines, maar daar heb ik nooit mee mogen werken (zat net een klas te hoog toen die kwamen), op de universiteit hadden ze VAX en PC’s met Windows. En nu werk ik bij een hogeschool waar uit praktische overwegingen gestandaardiseerd is op Windows XP (en dat zal over een tijdje ook wel Vista worden).
Voor mij is het hebben van een Windows computer dus altijd de meest logische keuze geweest en dat is eigenlijk nog steeds zo.

Praktische overwegingen
Maar ook in het onderwijs zijn er een aantal heel praktische overwegingen geweest als het ging over de keuze voor besturingssysteem. Lees verder….

Ik leef ongezond

 Gepubliceerd door om 06:15  Algemeen
sep 072007
 
“Goed nieuws voor luie donders. Ondanks dat er generaties lang bij ons werd ingeramd dat vroeg opstaan goed zou zijn voor ‘den werkenden mensch’, is men er nu achter gekomen dat vroeg opstaan helemaal niet zo gezond is. Het zou zelfs de gezondheid op den duur kunnen schaden.”

(bron)

Pfff.

 Reacties uitgeschakeld voor Ik leef ongezond  Tags: