jun 092007
 

De video opnames van het gastcollege over Second Life bij Fontys Marketing Management staan online. De audio is niet 100%, als ik zo luister lijkt het wel alsof de camera de audio van de ingebouwde microfoon genomen heeft in plaats van de dasspeldmicrofoon (die we wel droegen). Nou ja, het verhaal is redelijk te volgen lijkt me.
Mijn presentatie kun je hier vinden en het filmpje dat ik liet zien staat hier.

Er is overigens afgelopen week weer flink bijgebouwd, dus a.s. donderdag 14 juni ziet het er bij de opening toch weer anders uit.

 Reacties uitgeschakeld voor Video gastcollege Marketing Management  Tags:

CETIS Codebash

 Gepubliceerd door om 18:12  SURF
jun 092007
 
Codebash - Klik voor grotere versie

Afgelopen donderdag en vrijdag vond in Bolton weer een Codebash plaats georganiseerd door CETIS. Helaas kon ik er dit keer zelf niet bij zijn, maar via de Breeze-voorzieningen van SURFnet kon ik in ieder geval een deel op afstand meekijken en luisteren. Behalve in Bolton vond er op hetzelfde moment in Noorwegen eveneens een Codebash plaats en ook de Noren konden via Breeze meekijken. De Codebashes zijn besloten, dus ik kan je geen links sturen naar de materialen en resultaten. Als het goed is komen een aantal van de presentaties waarmee de twee dagen gestart werden wel online. Die zijn via Breeze opgenomen. De kwaliteit is niet 100%, er waren wat problemen met de webcams, belichting etc. maar goed genoeg om te volgen.

Bij Kaj Rietberg las ik over de internationaliseringsdag van Kennisnet waar ook veel gebruik gemaakt is van Breeze. Er staat veel materiaal online. Sommige Breeze opnames zijn van hoge kwaliteit, zoals deze (streaming WMV), maar je ziet en hoort bij deze opname (streaming WMV) dat de kwaliteit bij internationale verbindingen snel terugloopt.
Ik begrijp dat SURFnet komende zomer bij de update van de SURFgroepen-voorzieningen ook Breeze bijwerkt naar Adobe Connect waarbij ze dan ook een voorziening gaan aanbieden die speciaal gericht is op grote groepen. Mooi, maar ook gewoon hoog nodig om dit regelmatiger te kunnen doen.

 Reacties uitgeschakeld voor CETIS Codebash  Tags: