Menu
Categorieën
Google Maps spreekt nu ook KML en GeoRSS
22 maart 2007 Geocoding
Google Maps GEORSS - Klik voor grotere versie

Op het Google Maps API blog wordt melding gemaakt van het feit dat Google Maps nu ook KML en GeoRSS ondersteuning heeft. Praktisch gezien betekent het dat het aantal manieren waarop je informatie voor Google Maps kunt aanleveren is toegenomen én dat de gebruiksmogelijkheden van GeoRSS en KML groter zijn geworden. GeoRSS wordt nu al gebruikt om in een RSS-feed coördinaten op te nemen voor ofwel de hele feed, ofwel individuele berichten. Voor het blog hier is dat nu alleen voor de hele feed. Als je de RSS-feed toevoegt aan Google Maps krijg je het resultaat zoals je in de screenshot hierboven ziet. Als je het live wilt zien, dat ziet er zo uit.
Een andere zinvolle (vind ik) RSS-toepassing is het afbeelden van een RSS-feed met van foto’s die op Flickr voorzien zijn van informatie over de locatie waar ze genomen zijn.
Dat ziet er zo uit:
Google Maps GEORSS - Klik voor grotere versie En ook deze is natuurlijk live te bekijken.
Wat je hier ziet is een RSS-feed van Flickr met een stuk of zeven foto’s uit mijn account met daarin opgenomen de georss informatie voor elke foto. Ik heb een extra filter toegevoegd door de tag “geocoded” verplicht te stellen zodat alleen foto’s die voorzien zijn van coördinaten dan getoond worden.
Eens kijken hoelang Yahoo! die functionaliteit open laat staan voor Google-klanten…

"2" Comments
  1. Dat stationsgebouw is nogal ver van de spoorweg…!

    Overigens, veel dank voor de zeer handige latitude longitude pop-up.

  2. Ja en Nee. De marker geeft de plek aan waar ik stond toen ik de foto maakte. Het is een altijd voorkomend "probleem" als je, zoals ik hier gedaan heb, gebruik maakt van een tracklog dat automatisch door een GPS-ontvanger wordt bijgehouden.
    Van de andere kant, als je de marker ziet als "waar is de foto gemaakt" is het natuurlijk ook gewoon correct. Wil je dat de marker aangeeft "waar staat het object dat op de foto staat", dan is er sprake van een afwijking.

    Wat die popup betreft, graag gedaan. Ik zie dat er regelmatig mensen langs komen en had eigenlijk niet vooraf ingeschat dat hij echt bruikbaar zou zijn voor anderen dan mijzelf.

Reacties zijn niet toegestaan
*