Van DivX naar iPod #2

 Gepubliceerd door om 23:53  Media
jan 192007
 

Via Willem kwam ik bij Fred die (terecht) trots is op zijn nieuwe iPod Video. In de reacties verwijst Fred naar een post van een jaar geleden over het converteren van DivX naar iPod. Toen gaf ik aan dat het helaas iets was wat alleen voor Mac gebruikers werkte. Dat is nog steeds zo (voor zover ik weet), maar ook Windows gebruikers kunnen redelijk simpel DivX-bestanden op hun iPod krijgen. Hoewel PSP Video Express voor zover ik weet officieel geen DivX ondersteuning heeft blijkt het programma bij mij in ieder geval gebruik te maken van de ook geïnstalleerde DivX drivers en player en converteert probleemloos de DivX naar MP4 die op zijn beurt weer zonder verdere conversie op een iPod Video werkt.

Omdat mijn laptop niet echt de meest standaard setup meer heeft weet ik niet 100% zeker of het installeren van de gratis DivX spullen + PSP Video Express voldoende is. Ik stel het op prijs als iemand dat kan bevestigen of tegenspreken.

 Reacties uitgeschakeld voor Van DivX naar iPod #2  Tags:

Camtasia Conversion Script updates

 Gepubliceerd door om 21:33  Screencast
jan 192007
 

Toen ik afgelopen week de Breeze screencast maakte ging er van alles mis met het conversiescript dat ik gebruik om een ASX-bestand en een Quicktime Markersbestand te genereren.
Het bleek dat er twee dingen anders waren met het projectbestand:
* Ik had gebruik gemaakt van de ruisverwijderingsopties in Camtasia. De gegevens die daarover in het projectbestand werden opgeslagen zorgen ervoor dat het niet langer valide XML was. Mijn script struikelde daar (uiteraard?) over.
* De markers in het projectbestand stonden niet in oplopende volgorde. Quicktime vond dat niet leuk en verwacht ze blijkbaar wél in oplopende tijdsorde.
Eerder al had Evert van Malkenhorst gewezen op het verschijnsel dat optreedt als de markers in Quicktime in het begin korter in lengte zijn dan markers die daarna geladen worden.

De twee problemen zijn opgelost in het conversiescript en de markers in het Quicktime markerbestand worden allemaal aangevuld met spaties zodat ze gelijk zijn aan de langste marker. Hierdoor verspringt de keuzelijst tijdens het downloaden niet meer.

 Reacties uitgeschakeld voor Camtasia Conversion Script updates  Tags: