Een beer in de Kast!

 Gepubliceerd door om 23:17  Edupodcast
jan 142007
 

Aflevering 215 van de EduKast staat online met, naast beer Bruno en de BETT in Londen, aandacht voor de CES in Las Vegas en natuurlijk de Apple iPhone.

 Reacties uitgeschakeld voor Een beer in de Kast!  Tags:

Geen OLPC in de winkels!

 Gepubliceerd door om 10:14  Onderwijs
jan 142007
 
“‘Look, these machines. They’re cute, colorful, rugged, and even at $300 each or more they’d be an inexpensive and very welcome addition to any long car trip with kids. Selling them to the general public would be a great way to raise extra money for the project, raise awareness of the project and generally feed the OLPC/XO machinery’ he wrote.”

(bron)

Er was wat verwarring afgelopen week omdat Michalis Bletsas, connectivity officer van One Laptop per Child (OLPC) in een interview gezegd had (zou hebben) dat de computers ook gewoon in de winkel (via eBay) te koop zou worden aangeboden. Maar dat werd later tegengesproken. En dat is maar goed ook. Want een van de belangrijke achterliggende gedachten is het er voor zorgen dat er géén legale markt voor OLPC’s ontstaat. Dit om te voorkomen dat kinderen bestolen worden of ouders besluiten om de OLPC te verkopen en er voedsel, kleding of wat dan ook van te kopen. Als zo’n ding onverkoopbaar is omdat iedere rijke die er mee loopt meteen als profiteur herkend zou kunnen worden, dan ontstaat er geen markt is de gedachte. Wat natuurlijk wel kan is een variant ontwikkelen op de OLPC. Eentje die uitsluitend voor de gewone verkoop bedoeld is, geef hem een andere kleur, net wat andere vormen en maak het drie keer zo duur, $300,- in plaats van $100,- met eenzelfde kostprijs. En gebruik dat de winst daarvan dan om die van $100,- écht maar dat bedrag te laten kosten.