Een korte tour door UPC Digital

Voor de analogen op deze wereld heb ik gisterenavond nog even een korte ‘screencast’ door UPC Digital (met PVR) gemaakt. Het is een beetje rommelige tour, het was laat (vroeg) én ik moest uitzoeken hoe ik een opname op mijn laptop kon krijgen. Eerst even de tour zelf, dan de toelichting:
Streaming
* WMV-stream
* Quicktime-stream

Download
video WMV-versie 640×480 video WMV-versie (ook geschikt voor Pocket PC) video Quicktime-versie (ook geschikt voor iPod)
Ik neem aan dat het voor zich spreekt dat dit niet een commercial voor UPC is, dat je helemaal zelf moet weten of je digitale TV wilt of niet. Ik stel kritische reacties over de zinvolheid ervan absoluut op prijs stel, graag zelfs, zo lang het maar geen “UPC s*cks” opmerkingen zijn, dat weten we namelijk al. Het maken van de opname
Ik heb de UPC PVR via de videorecorder/DVD-speler aan mijn TV hangen. Voor de opname heb ik de audio en video van de videorecorder via mijn DAC-100Eerste plan was om het beeld op VLC-player weer te geven en dat dan met Camtasia te capturen.
Dat bleek niet te werken omdat de VLC-player het weergeven zonder hardware-acceleratie (zoals Camtasia voorstelt bij het opnemen) niet goed voor elkaar kreeg en ook mét de acceleratie ingeschakeld vond VLC het niet fijn als Camtasia probeerde op te nemen.

Uiteindelijke heb ik de Moviemaker gebruikt om een tour op te nemen. De resulterende WMV heb ik toen in Camtasia ingeladen en daar heb ik er een voice-over onder gezet. Je hoort mij dus vertellen wat ik deed nadat ik het geheel al opgenomen had.
Onhandig bij het opnemen van de video was dat ik alleen een klein previewvenstertje in Moviemaker had terwijl ik aan het opnemen was, daar is een doorlus van het videosignaal naar de TV wel zo handig.

Resultaat van het kleine schermpje was daarom ook dat ik niet gezien had dat de PVR op een gegeven moment niet langer naar het volgende programma doorbladerde (zoals ik aan het demonstreren was), maar weer naar NL-3 terug sprong. Vreemde bug overigens, een kijken of ik die kan reproduceren.

De voice-over had ik waarschijnlijk ook gewoon in Moviemaker kunnen maken, maar het was ook een beetje een test of Camtasia met de resultaten van een capture in een ander programma overweg kon (ja dus).

0 0 stemmen
Bericht waardering
9 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Dappere Bas
Dappere Bas
15 jaren geleden

:oD wat is het toch fijn dat ik nu mensen ken die ook daadwerkelijk de handleiding lezen + daar ook nog eens een screancast van maken. Geweldig.
Heb UPC zelf al een paar maanden. Maar ben niet verder gekomen dan het genieten van de extra zenders.
Komende dagen je screencast zelf uitproberen. (die videofunctie vooral).

Top!

Pierre
15 jaren geleden

Zei ik dan dat ik de handleiding gelezen had? Ja, eigenlijk wel, want je moet er in hoofdstuk 8 de activeringscode voor je gemeente opzoeken en ik had geen flauw idee waar ze het klepje voor het batterijvakje van de afstandsbediening verstopt hadden.
De rest is gewoon een kwestie van op knopjes drukken.

Ik denk wel dat ik de handleiding nog eens goed ga lezen, want met twee kinders die wél weten hoe een afstandsbediening werkt, maar nog niet weten wat "veilig en gemakkelijk betalen via uw UPC rekening" betekent wil ik als het effe kan de betaalfilms en betaalde spelletjes blokkeren.

Fred Zelders
15 jaren geleden

Pierre,

De MOV-versie lijkt ‘defect’. Bij downloaden komt er ook maar 5,95 MB binnen.

duimdog
15 jaren geleden

Ik heb trouwens ook problemen met de andere versies. De grote wmw-versie laadt maar een paar MB en geeft er dan de brui aan, zo ook de ‘streaming’ versie.

Pierre
15 jaren geleden

Hmmm, ik gaf eerst de server de schuld, maar het lijkt er op alsof de database waarin ik de statistieken voor de downloads bijhoudt volgelopen was.
Ik heb die opgeschoond en de downloads komen bij mij weer binnen.
Voor de zekerheid heb ik toch de streaming versie maar even bij SURFnet neergezet. Die heeft zeker geen last van eventuele problemen hier.

duimdog
duimdog
15 jaren geleden

Dank voor de rondleiding. Je weet je zenders in de demo anders aardig te kiezen! ;-)

Fred Zelders
15 jaren geleden

De MOV is nog steeds niet ok :-(

Fred Zelders
15 jaren geleden

En de rest krijg ik ook op geen enkele manier naar deze kant gehaald

Pierre
15 jaren geleden

Laatste poging: ik heb een Quicktime streaming versie toegevoegd. Als die ook niet lukt, dan weet ik het niet meer.