Yes!

 Gepubliceerd door om 08:38  Hardware
nov 282006
 

Hij doet het weer, zonder verlies van data of herinstallatie. Nu eerst de backup bijwerken zodat die weer tot vandaag alle bestanden bevat.
Drie weken op vakantie zonder is prima, maar werk proberen te doen op een andere laptop is knudde. Het kostte me zondagavond een uur om ongeveer de juiste instellingen te krijgen voor het opnemen van een aflevering van de EduKast.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Yes!”

Reacties (2)
  1. Hi Pierre,
    ‘een uur om ongeveer de juiste instellingen te krijgen’ : dat klinkt niet erg bemoedigend voor mensen die ook aan podcasts willen beginnen. Ligt dat nu aan het besturingssysteem? of de speciale software die je gebruikt? of aan het ‘tunen’ van de communicatie van je randapparatuur met je laptop?

  2. Of het aan het besturingssysteem ligt weet ik natuurlijk niet, heb pas één keer in mijn leven met een Mac gewerkt en nog nooit om er een podcast op te nemen.
    De laptop die ik gebruikte had een speciale driver voor de geluidskaart en die voegde ongewenste geluidseffecten (vervorming) toe. Het duurde even voordat ik in de gaten had waar die instellingen zaten. Het is daarnaast sowieso een samenspel van instellingen op de externe mixer (waar de microfoon op aangesloten is), de geluidskaart (die voor het opnemen zorgt) en de software (waarin je ook weer de nodige volume en filteropties hebt). Het uitzetten van de ruisonderdrukking van de geluidskaart (zoals ik nu uiteindelijk gedaan heb) verhielp de storende vervorming die ik eerst had, maar leverde meer ruis dan gebruikelijk bij mijn andere laptop.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.