NEN E-Portfolio dag

 Gepubliceerd door om 10:20  Algemeen
nov 202006
 
NEN E-Portfolio dag

Ik ben vandaag in Delft bij de NEN E-Portfolio dag. Waarschijnlijk geen wifi vandaag (is er wel, heb nog geen toegang), dus ook geen verdere posts.

 Reacties uitgeschakeld voor NEN E-Portfolio dag  Tags:

Overlijden op je verjaardag

 Gepubliceerd door om 06:30  Persoonlijk
nov 202006
 
“Sinds enkele dagen, vanaf 17 november om precies te zijn, ligt mijn weblog op http://www.weblogzonderhaast.nl plat. De oorzaak is inmiddels bekend, de server gaf een (achteraf onjuiste) indicatie af dat er de maximumgrens van 200Mb serverruimte overschreden was. Hierdoor zijn een aantal tabellen in de onderliggende database corrupt geraakt. Inmiddels is dat weer hersteld, maar toch blijft er nog ergens onder de motorkap een vreemde kink in de kabel zitten waardoor Weblog Zonder Haast tot nader order offline blijft.
Ik doe m’n best om het lek boven te krijgen, mocht dat niet lukken dan blijft er niets anders over dan uithuilen en opnieuw beginnen. Misschien wel op weblogzonderhaast.nl of anders hier, op blog.gerardbierens.nl.
Tot later.”

(bron)

Op de dag dat Gerard een post plaatste waarin hij aangaf dat Weblog Zonder Haast inmiddels al 5 jaar oud is, crashte zijn site. Natuurlijk, hij is niet de enige die zoiets overkomt, maar dat maakt het niet minder erg. Ik weet uit ervaring hoe het is om je site te moeten proberen in de lucht te krijgen op een moment dat het helemaal niet uitkomt. Helaas heb ik nog steeds geen geautomatiseerd backup mechanisme, maar je zult begrijpen dat ik afgelopen weekend handmatig een nieuwe backup van de verschillende sites én databases gemaakt hebt. Voor het geval dat. En als jij je niet kunt herinneren wanneer jij dat voor het laatst gedaan hebt, dan zou ik dat nu meteen ook maar gaan doen.
Gerard, sterkte en succes met het weer in de lucht krijgen van de site!